Verdrinking en de discussie

Vorige week is er helaas weer een kindje verdronken in een recreatieplas. Het nieuwsbericht werd gedeeld op facebook en ik schrok serieus van de reactie’s over deze verdrinking.

beach, sand, summer verdrinking

Heet

Het is al weken heet weer en volgende week voorspellen ze een hittegolf. De meeste mensen gaan lekker zwemmen met hun kids. Ik helaas niet, want mijn kids zijn pas 7 weken. Ik heb geen idee hoe ik dat in mijn eentje moet doen. Iemand zei al: “Koop een babybadje, dan kun je ze gewoon erin leggen.”

Leggen? Wat als er eentje omdraait en met z’n gezicht onder water belandt. Ook al is het maar 5 cm of wat dan ook. Ik durf dat niet en dus wacht ik wel tot volgend jaar.
We hebben wel een zwembad besteld. Een groot zwembad met een pomp, voor lekker in de tuin. Maar die is eerlijk gezegd nu nog het meeste voor ons volwassenen, aangezien de kids ook snel onderkoeld raken. Maar deze kunnen we bewaren en volgend jaar weer opzetten. En zo gebeurd het denk ik bij heel veel gezinnen.

Verdrinking

Afgelopen week las ik helaas het verdrietige nieuws dat er een kindje was verdronken in een recreatieplas. Dat moet echt een hel zijn voor die ouders. Je kindje op zo’n verschrikkelijke manier verliezen.
Het ergste ervan vond ik nog de reactie’s onder het nieuwsbericht. Ouders zouden het kindje niet in de gaten hebben gehouden. Wie is er nou zo onoplettend met zijn kind?

Three Boy's Jumping Into the Water verdrinking

Pardon?

Niemand is bewust zo onoplettend met zijn kind. Niemand wil zijn kindje op zo’n manier verliezen. Waarom reageren mensen op deze manier?

Iemand is in 20 seconden verdronken. 20 SECONDEN!!!
Weet je hoe snel dat voorbij is?
Daarbij gebeurd verdrinking vaak zonder wilde gebaren of lawaai. Oftewel, niemand hoort het gebeuren.

Hoe vaak kijk jij 20 seconden weg van je kindje? Hoe vaak praat jij even een minuutje met iemand anders. Hoe vaak ben jij je kindje even een paar tellen uit het oog, omdat hij sneller dan het licht is gaan verzitten?

Elk kind wandelt… elk kind is even een paar tellen uit het zicht. Het is onmogelijk om je kind continu in de gaten te houden. ONMOGELIJK.
Mensen kunnen anders beweren, maar het is echt niet te doen. Je pakt een slokje drinken… hup 10 seconden minimaal…
Kom op… alleen niezen en je kind is al 10 seconden uit het oog.
Ik las een verhaal van iemand die even aangesproken werd door een voorbijganger… naast haar viel haar peuter voorover in het water. Geen geluid, niets… een laagje van 15 cm.
Als een oplettende mevrouw een paar meter verderop niet was opgestaan en gerend, om het kind vervolgens op te pakken, was het kindje verdronken.
Was dit een onoplettende moeder? Nee, natuurlijk niet. Deze mevrouw was simpelweg vriendelijk om een voorbijganger te antwoorden…

Mensen… denk eens na voor je iemand veroordeelt. Denk eens na hoe het moet voelen om je kind te verliezen.
En voor de mensen die wel meelevend zijn: bedankt namens deze ouders. Want het is niet niks om je kind te verliezen.

DunTax
0
Follow:
DunTax
DunTax

Mariëlle blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Verder vertelt ze over haar leven als tweelingmama. Ook is zij schrijver van de New Adult-serie Structure en staat ze drie dagen per week voor haar SBO-klas.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge