The Witcher

four-stars

Mijn recensie van The Witcher

Titel: The Witcher
Releasedatum: 20 december 2019
Aantal afleveringen: 8
Aantal seizoenen: 1
Bewerking vanDe Hekser
Cast: Henry Cavill, Anya Chalotra, Freya Allan, MyAnna Buring, Jodhi May

Samenvatting

The Witcher is een Amerikaansetelevisieserie voor streamingdienstNetflix. De serie werd bedacht door Lauren Schmidt Hissrich en is gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van de Poolse fantasyschrijver Andrzej Sapkowski.

The Witcher volgt het verhaal van de gemuteerde monsterjager Geralt van Rivia, een eenling die moeite heeft om zijn plek in de wereld te vinden. Wanneer het lot hem naar een krachtige tovenares en een jonge prinses brengt, moet het drietal zich een weg zien te banen door het veranderlijke Continent.

Wat vond ik van The Witcher?

Iedereen had het over The Witcher. Eerlijk gezegd had ik verder nog niets over de serie gehoord en van de boeken had ik helemaal nog niets vernomen. Maar ik besloot om toch maar eens een kijkje te wagen.

Mijn reden? Henry Cavill. En nee, niet omdat ‘ie knap is, want het probleem is, dat ik die man veel te gelikt vind. Ik hou meer van rauwe, stoere mannen. Dus Annabel zei: Mariël, hier is hij zeker niet gelikt. Dit is echt wat voor jou en dus ging ik kijken.

En god, dit is een goede serie. Het is fantasy met een goede verhaallijn. Op internet zeuren mensen over de verhaallijnen die elkaar kruisen en door elkaar lopen. Eerlijk? Ik had al vrij snel door zonder die zeurende mensen te hebben gezien, dat de tijdlijnen niet gelijk liepen. Nee, het wordt niet aangegeven, maar het is overduidelijk. Pas toen ik ging googlen kwam ik die verhalen tegen.

Zaterdagochtend keek ik de laatste aflevering. Ik was op woensdag begonnen, dus ik had ze er alle acht in 4 dagen doorheen gejaagd. Zaterdagmiddag zat ik op een verjaardag en een vriend van ons vroeg wat ik ervan vond. Ik vertelde dat ik het zeer goed vind. Hij is een gamer en heeft ook het spel gespeeld. Hij vertelde dat hij het fijn vond dat het verhaal zich goed aan de game hield en indirect dus ook aan de boeken. De karakters kwamen goed overeen en hij vond het heel goed gedaan. Dus ook voor de mensen die hebben gelezen of hebben gegamed lijkt het me veilig terrein.

The witcher by duntax

Conclusie

Ik kan echt niet wachten op seizoen 2. Ik zal eens een keer de release datum opzoeken

Als je deze serie wil kijken, klik dan hier!

four-stars
DunTax
0
Follow:
DunTax
DunTax

Mariëlle blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Verder vertelt ze over haar leven als tweelingmama. Ook is zij schrijver van de New Adult-serie Structure en staat ze drie dagen per week voor haar SBO-klas.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge