The Ritual

The Ritual (2017)

Mijn Recensie:

Ik had deze film al zo vaak voorbij zien komen op Netflix, maar het kijken kwam er maar steeds niet van. Een tijd geleden was ik bij een vriendin en we besloten deze te gaan kijken.
Zelfs na het kijken van de trailer kon ik me geen voorstelling maken van deze film. Het was zo ontzettend vaag opgesteld.

Het concept begon echter heel goed. Vijf goede vrienden gaan een avondje uit tot er iets vreselijks gebeurde. Een van hen wordt vermoord, terwijl een andere vriend erbij staat te kijken.
Daarna schoot het beeld naar een plek dat Zweden moest voorstellen (al had ik geen idee of het ook daadwerkelijk zo was), maar ze gaan daar dus hiken. Echter zag je een prachtig landschap tot een van hen zichzelf verwondde. Erg stom en voorspelbaar in een film (erg jammer), maar zo gaat het nu eenmaal!

Om sneller bij hun hutje te komen, namen ze een kortere weg die door het bos heen liep. Het was er donker, regenachtig en vreemde geluiden. Het leuke aan deze was dat er geen muziek werd afgespeeld voor schrikeffecten. Iets wat de meeste films altijd hebben.
Als de eerste nacht in het bos aanbrak kwamen ze terecht in een verlaten huisje en daar begonnen de eerste vreemde dingen te gebeuren. Het was erg vreemd en ik zat dan ook met opgetrokken wenkbrauwen naar het televisiescherm te kijken.

Uiteindelijk zag ik wat schimmen van iets dat in het bos scheen te leven, al was het voor een lange tijd niet duidelijk wat het nu eigenlijk was. De vier vrienden proberen uit het bos te ontsnappen, maar met sommige gebeurden de meest rare dingen.

Uiteindelijk bleven er twee over, die bij vreemde in een huisje terecht kwamen. Wat scheen? Dit waren aanbidders van het beest. En wat een beest het was. Ik had geen idee wie het uiterlijk had verzonnen, maar het was het meest vreemde ding wat ik ooit had gezien. En lelijk ook, trouwens.
Achteraf was het wel echt een hele goede film. Vooral de relaties tussen de vrienden werden goed weergegeven. Hoe goed vertrouwden ze elkaar of juist niet.

Ik heb de film uiteindelijk acht sterren gegeven. Een hoog cijfer!

Hebben jullie deze film al gezien?

0
Follow:
Melanie van Garderen
Melanie van Garderen

Melanie blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Ook is zij schrijver van de Thriller Cyanide

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge