The Punisher (Seizoen 1)

The Punisher (2017)

Mijn Recensie:

Dank u Netflix voor deze geweldige serie. Mijn hemel. De eerste aflevering zat ik met een open mond op mijn bank naar de televisie te staren. Ik kende John al uit The Walking Dead als Shane en wie dit kijkt, wist dat hij geen fijn karakter was. Echter is dit hetzelfde geval in deze serie, al is het hier natuurlijk om een andere reden. Ik moest eerlijk bekennen dat het idee als John als de Punisher niet echt bij me viel, maar holy shit, ik ben fan!

Er waren nog andere films waarin de Punisher werd gespeeld, maar ik vond John toch echt de beste. Het gekke hieraan was dat John een soort vreemde stilte met zich meedraagt. Wat heel duidelijk naar voren kwam, dat ook te zien was als Shane, was dat de interne struggle goed naar voren kwam. Het was alsof je een soort beest achter zijn ogen zag zitten die langzaam uit de duisternis naar voren treden. Er zijn maar weinig acteurs die dat kunnen.

Maar goed het verhaal startte zoals we gewend zijn. Vrouwen en kinderen zijn dood en hij ging achter de personen aan die hiervoor verantwoordelijk waren. De eerste aflevering was daarom al een hele brute en dat zette de spanning duidelijk neer. Geen bullshit, gewoon bam! Heel langzaam werd duidelijk hoe alles nu in zijn werk was gegaan. Wie er achter het hele complot zat, wie wat wist en niets had gezegd. Het complete complot was echt super uitgewerkt. Hij is echter wel compleet gestoord. Hij deed de meest vreselijke dingen met mensen die een bedreiging voor hem waren.

Naarmate de serie vorderde snapte ik steeds meer zijn acties. Hoewel ze vreemd waren was het logisch. Castle was nu eenmaal behoorlijk getraumatiseerd. En wie zou dat nou niet zijn? Hij was een soldaat die bevelen opvolgde van het leger en moest doen wat hem werd gezegd.

Zijn beste vriend, Billy Russo, was net zo corrupt als de mensen die zijn Castle’s gezin hadden vermoord. Hoewel ik hem een erg sterk karakter vond, snapte ik zijn motivatie voor zijn daden. Door de laatste paar afleveringen werd dit wel duidelijker, maar ik kreeg een beetje medelijden met hem aan het einde. De vraag die al jaren werd gesteld bij soldaten die uit het leger kwamen. Kun je nog functioneren in onze maatschappij als je zulke dingen hebt meegemaakt?

In de laatste aflevering zag je wat er gebeurde met Castle en alles daaromheen en ik wist bijna zeker dat iemand de nieuwe Scarface ging worden. Ik ben heel benieuwd hoe hij deze rol gaat spelen!

0
Follow:
Melanie van Garderen
Melanie van Garderen

Melanie blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Ook is zij schrijver van de Thriller Cyanide

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge