The Phantom of the Opera

five-stars

Een jong meisje wordt de obsessie van een musicale genie die leeft onder het opera huis. Hij ontvoerd haar meerdere keren en dwingt de eigenaren om haar de leader rol te spelen in alle muzikale stukken. Hij vermoordt de personen die niet doen wat hij zegt en doet er alles aan om haar in zijn macht te houden.

Dit is één van de films waarvan ik geobsedeerd ben. Ik kan deze blijven kijken zonder dat ik me ga vervelen. Ik hou van de nummers, de acteurs en de wereld.

Christine is een jong, vol met passie, naïef en een angstig meisje die een geweldige stem heeft. Haar vader heeft haar de Angel of Music gestuurd vanuit de hemel. Een man die een muzikale genie is en haar alles leert wat hij weet. Echter heeft ze geen idee hoe groot zijn liefde voor haar is, ondanks het grote leeftijdsverschil. Het wordt steeds erger en erger, zo erg dat ze bang voor hem wordt. Ze doet er alles aan om uit zijn handen te blijven. En dat is te zien… Ze spreekt in raadsels waarin ze hem niet benoemd maar wel aanwijzingen geeft over wie het is.

Ondertussen wordt ze verliefd op een man uit haar jeugd. De jaloerse Phantom doet allerlei dingen die eigenlijk niet kunnen. Er heerst de hele film lang een behoorlijke spanning die knettert in de lucht.

De liedjes in deze film zijn zo vreselijk mooi en die opera stemmen maken het helemaal af. De rauwe stem van Gerard Butler geeft er een gotisch tintje aan. Hierdoor wikkelen hun stemmen samen tot iets prachtigs.

Ik kan nog altijd niet geloven dat dit verhaal gebaseerd is op iets uit de echte wereld. Echt, wauw gewoon.

Een bizar liefdesverhaal in een oud jasje met geweldige muziek.

Deze film heeft mij al heel lang in een greep. Dus ik kan niet anders dan een 10 geven. Sorry, but i am not sorry.

five-stars
0
Follow:
Melanie van Garderen
Melanie van Garderen

Melanie blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Ook is zij schrijver van de Thriller Cyanide

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge