The Indie Awards Nederland

Wat is het?

In Nederland heb je verschillende boekgerelateerde awards. Denk bijvoorbeeld aan de Harland Awards, De NS-publieksprijs, Libris-literatuurprijs en zo zijn er nog een aantal. Maar voor Indie-auteurs is het moeilijker om voor die prijzen geselecteerd te worden. Wij moeten zelfstandig reclame maken waardoor de meesten van ons geen billboards met zijn of haar boek erop, bij het station hebben hangen. We zijn ontzettend blij met mond op mond reclame en ga zo maar door.

Waarom een nieuwe prijs?

Simone van The Black Sheep Indie en Indie-auteur Sanne Hillemans vonden het een goed plan om de Indie-auteur wat meer in het zonnetje te zetten en meer kansen te geven om eens genomineerd te worden voor een award. Vandaar dat deze nieuwe prijs in het leven geroepen is.

Hoe vinden de nominaties plaats?

Door jullie. Je kunt hier een boek nomineren van een indie-auteur die je kent en goed vindt.

Wie zijn er allemaal Indie-auteur?

Je kunt op de website van The Black Sheep Indie kijken. Zij geeft alleen eboeken uit van Indie auteurs. Daarbij hoort Miranda Hillers ook tot een van de mogelijkheden (volgens mij staan haar boeken niet op de website) en natuurlijk ikzelf ook. Maar er zijn er nog een hele hoop meer.

Moet ik stemmen?

Je moet niks. Het zou wel heel leuk zijn. Het maakt me niet uit op wie (het liefste natuurlijk op mij, maar je hebt een eigen mening 😉 ), maar laat je stem horen voor ons indie-auteurs!!

 

DunTax
0
Follow:
DunTax
DunTax

Mariëlle blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Verder vertelt ze over haar leven als tweelingmama. Ook is zij schrijver van de New Adult-serie Structure en staat ze drie dagen per week voor haar SBO-klas.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Delen is lief!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge