The Forest

Natalie Dormer in The Forest (2016)Mijn Recensie:

De film The Forest raad ik niet aan bij mensen die met het idee lopen met zelfmoord. Zoek hulp, want het leven is het waard.

Een vrouw gaat het bekende zelfmoord bos in Japan in om haar tweelingzus te vinden, maar vind daar iets anders.

Deze film kwam uit 2016 en stond al een paar maanden lang hoog op mijn kijklijstje. De samenvatting gaf eigenlijk al genoeg weg om te weten waar het over ging.

In het begin was het een beetje verwarrend. Er waren stukje uit het heden en stukjes die zich afspeelden in het verleden en dat was niet heel duidelijk aangegeven. Een vriendin van mij vroeg zelfs: “zijn we nu in het heden of verleden?” Pas aan het einde van deze terugblikken werd het duidelijk wat wat was. Erg nadelig voor deze film dus.

Ik vond het hoofdkarakter in het begin van de film erg tof. Ze kwam sterk over, wist wat ze wilde en waar ze naar zocht en liet dit ook duidelijk merken. Echter veranderde dit naarmate de film. Haar personage sloeg om in een denkwijze die niemand zou aanhouden zelfs niet als je zus werd vermist in dat bos. Iedereen was wel op de hoogte welke verhalen zich daarover de rondte doen. Maar goed ze was erg eigenwijs en deed juist alles wat er afgeraden werd. Ook erg typisch voor dit soort films.

Echter begon ik me wel af te vragen was nou eigenlijk de rol van een bepaald personage was. Ik vond het maar een rare kerel en een raar karakter. Al was hij wel leuk om naar te kijken, haha.

Wat ik wel erg vond was de manier waarop ze haar gek probeerde te maken. Het was realistisch genoeg om te geloven dat zulke dingen ook daadwerkelijk gebeurde. De Japanners geloofden namelijk niet voor niks in de boze geesten. Wat waarschijnlijk heel tegenstrijdig zal gaan klinken, was het einde van deze film. Plots was er iemand terug en ging er iemand dood en werd ze opgeslokt door de duisternis? Erg jammer, want het was best een goede film, maar het werd daardoor een beetje afgezaagd. Hoewel deze film op IMDb gemiddeld scoorde, gaf ik hem een 7.

0
Follow:
Melanie van Garderen
Melanie van Garderen

Melanie blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Ook is zij schrijver van de Thriller Cyanide

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge