Tau

Mijn Recensie:

Tau is een nieuwe Netflix orginal. De beschrijving is nogal vaag zoals bij de meeste films en series. Ik hou van films waarin thriller, technologie, psychologie in voor komen of een combinatie hiervan.

Tau is precies de film waar ik naar zou willen kijken en ik hoop dan ook echt dat er ooit een deel twee uitkomt.

De eerste beelden zijn vanuit een jonge vrouw genaamd Julia te zien. Ze wordt ontvoerd in haar eigen huis en eindigd in de kelder van een vreemde vent. Ze ontmoet daar twee andere mensen, een man en een andere vrouw. Ze dragen een vreemde mondkap, waardoor ze niet in staat zijn om te speken. Ook kunnen ze hun handen niet bewegen omdat dit tegen wordt gehouden door tyraps. Julia is de slimste van de drie en verzint een plan, die lukt tot een grote fout.

Het huis zit vol technologie dat in staat is om te communiceren. Maar het is onwetend, nieuwsgierig en leergierig, iets waar Julia graag gebruik van maakt. Uit alles van de film was ik het meeste verbaasd over de vriendschap tussen Tau en Julia. Wat duidelijk was, was het vertrouwen en verdriet om de pijn die bij allebei werd veroorzaakt. Vooral omdat Tau zijn maker in de steek liet of ergens omheen probeerde te draaien. Hierdoor weet je meteen dat liefde en haat dicht bij elkaar ligt. Aangezien Tau uiteindelijk haar kant koos zelfs al betekende het dat hij een deel van zichzelf kwijtraakte. Ik vond het mooi om te zien hoe hun relatie was gegroeid en hoeveel moeite ze vooir elkaar deden. Dat ze hem van alles wilde leren terwijl ze eigenlijk wilde ontsnappen.

Eindstand? Ik vond het een erge goede film. Uiteindelijk heb ik hem een 8 gegeven.

 

0
Follow:
Melanie van Garderen
Melanie van Garderen

Melanie blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Ook is zij schrijver van de Thriller Cyanide

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge