Sons Of Anarchy (Seizoen 1)

Sons of Anarchy Seizoen 1

SonsofAnarchySsn1.jpg

Waar gaat het over?

Sons of Anarchy is een televisieserie uit de Verenigde Staten. De serie is van de hand van Kurt Sutter en gaat over de motorclub Sons of Anarchy. De uitvalsbasis van de Sons is het stadje Charming (niet bestaand) in Californië. Hoofdpersoon van de serie is Jackson “Jax” Teller (gespeeld door Charlie Hunnam), de jonge vicepresident van de club die zich steeds meer afvraagt welke richting de juiste is voor de club en hemzelf. Sons of Anarchy werd voor het eerst uitgezonden op 3 september 2008 op het kanaal FX van de Fox Entertainment Group.

Gerelateerde afbeelding

Gemma:
[about Abel] You gotta go see him, Jax.

Jax Teller:
I can’t.

Gemma:
Why? He’ll break your heart? It’s called being a father.

Jax Teller:
For how long? A day? A week?

Gemma:
You know, you were born with that same heart defect your little brother had. [She lightly punches his chest] Seems pretty sturdy to me. I’ve been through hell, landed on my feet. Your father was hit by a goddamn semi, dragged 178 yards. And that bastard lived for two more days. Teller’s do not die easy.

Jax Teller:
No, we just die bloody.

Wat vond ik ervan?

Nienke zei tegen mij: Mariel je moet echt SOA kijken!

Ik zei: Wat de fuck is SOA.

SONS OF ANARCHY werd er naar me gegild.

Nou, wat is daar spannend aan dan?

Sexy mannen op motors. Tjah, zo werkt Nienke’s brein. En toen was ik een keer aan t niksen en dacht… Sons of Anarchy staat op Netflix. Ik kan wel eens kijken.

En zo maakte ik kennis met Jax, Ope, Bobby, Juice en alle andere mannen. En ik was verkocht.
Dit is een freaking stoere serie die je vriend zeker ook gaat waarderen.

Hij opent met het feit dat Jax een drugsvriendin heeft. Ze is zwanger maar spuit haar armen vol met allerlei shit en als ze dan uiteindelijk half dood gevonden wordt door Jax (die overigens allang klaar is met haar, maar ja… de baby) zorgt hij dat ze de baby en haar redden in het ziekenhuis.

Abel (de baby) wordt veel te klein geboren met een open borstkas en een heel slecht hart. Aan Tara (Jax zijn highschool girlfriend) om hem te redden.

Maar natuurlijk gaat het niet alleen daarom. Jax zit bij een motorclub. In een motorbende is misschien een beter woord. Ze smokkelen wapens het land in en distributeren het. En natuurlijk gebeurd hier van alles mee. In seizoen 1 krijgen ze de ATF (The Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives) op hun dak.

Al met al een heel spannend seizoen die je makkelijk met je man/vriend/aanhangsel kan kijken en leuk is voor ons vrouwen. Een hoop ruige mannen op motors… ik hou er wel van. Op naar Seizoen 2.

DunTax
0
Follow:
DunTax
DunTax

Mariëlle blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Verder vertelt ze over haar leven als tweelingmama. Ook is zij schrijver van de New Adult-serie Structure en staat ze drie dagen per week voor haar SBO-klas.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge