Siren (Seizoen 1)

Eline Powell in Siren (2018)Mijn Recensie:

Een vriendin van mij zei dat ik deze serie moest gaan kijken. Dus wat deed ik? Juist… Ik heb hem gekeken.

Het enige wat ik wist was dat het over zeemeerminnen gingen en dan niet over de Disney versie. Dit waren zeemeerminnen die mensen vermoordde, beesten werden zodra ze in het water kwamen.

Ryn, is een zeemeermin. Ze komt aan wal omdat haar zuster is verdwenen. Omdat de zee wordt leeggeroofd en daardoor voedsel schaars werd had Ryn geen andere keuze om meer naar de kust toe te trekken. Haar zuster Donna achtervolgde haar en werd gevangen door een aantal vissers. Helaas kwam het leger hun ‘prijs’ ophalen en verdween Donna in de nacht.

Ryn is in het kleine stadje om haar zuster te vinden en stuit op een man genaamd Ben. Ben komt in het begin over als zon typisch karakter dat sexy is, te rijk is om zijn handen uit te steken. Maar daar ging het gelijk al fout. Hij is het tegenovergestelde. Zorgzaam, lief, betrouwbaar en steekt zijn handen in het vuur voor de gene waarvan hij houdt. Zijn vriendin Maddie is precies hetzelfde en het hele seizoen lang zijn zij de personen die Ryn het meest vertrouwt. Ze doen er alles aan om Ryn te beschermen en ervoor te zorgen dat de vis populatie weer kan groeien, maar daarvoor moeten ze veel op het spel zetten. Ze moeten plotseling mensen gaan vertrouwen die misschien verraders zijn. Er gebeurt heel veel, er vallen doden, er verschijnen nieuwe mensen, geheimen worden openbaar gemaakt, familie situaties, etc. Een serie vol goede actie, drama en liefde. Want iedereen kent het bekende lied van een Siren wel. Deze verblind je en maakt je gek. Je weet nou eigenlijk niet wat je gevoelens zijn en dat veroorzaakt een groot deel van de problemen.

Wat ik vooral erg goed vond aan deze serie is hoe mensen bang zijn voor het onbekende en denken misbruik te mogen maken van andere mensen en dieren. Ze denken dat ze daar simpelweg de toestemming voor hebben, maar dat hebben we niet en dat werd af en toe flink duidelijk gemaakt. Ik vond het een erg goede serie en heb er echt van genoten om deze te kijken.

Ik gaf het eerste seizoen van deze serie een 8.

 

0
Follow:
Melanie van Garderen
Melanie van Garderen

Melanie blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Ook is zij schrijver van de Thriller Cyanide

1 Comment

  1. 8 May 2019 / 18:10

    Hoi! Ik wil deze serie al zo’n tijd kijken maar dat kan tot Nu toe alleen op sites die ik heb gevonden waar je voor in de USA moet wonen. Waar heb jij deze gekeken?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge