Shay – Tijan

Shay – TijanShay By/Door Tijan
Uitgever/Publisher Tinteling Romance Op/On Mei 2019
ISBN: 9789492507198
Genres: New Adult
Pagina's/Pages: 400
Goodreads
three-stars

Regel nr. 1: Geen knappe jongens.

Dat zal misschien raar klinken en dat snap ik. Het was ook een beetje raar, maar het was de bedoeling dat de universiteit mijn toevluchtsoord zou worden. De plek waar ik opnieuw kon beginnen. De geruchten, het geroddel en de jaloezie die ik op de middelbare school had moeten doorstaan... Het zou allemaal voorbij zijn.

Niemand zou me hier kennen.

Regel nr. 2: Geen drama.

Ik zou rechten studeren. Ik zou een paar hechte vriendschappen sluiten. Alles zou appeltje-eitje gaan. Niemand ging me gebruiken of kwetsen.

Dat zou ik niet laten gebeuren.

Regel nr. 3: Nieuw jaar. Nieuwe plek. Nieuwe ik.

Toch?

Fout!

Het ging allemaal mis dankzij Shay Coleman, de aanvoerder en quarterback van het footballteam. Hij was een 'grote jongen' op de campus. Een arrogante kwast met die al even arrogante grijns van 'm. Hij volgde hetzelfde college als ik.

Ik haatte hem direct...

En hij stond op het punt al mijn regels te verbreken.
Shay (ik haat dat ik van je hou) is een New Adult Sports Romance met een duister randje)

Waarschuwing: dit boek bevat seks, drugs/alcohol of geweld.
Warning: this book contains sex, drugs/alcohol or violence

Gisteren postte Renneke haar recensie van Shay. Die vind je hier.

Mijn recensie van Shay:

Bij jou weet ik nooit waar ik goed aan doe en ik begrijp het ook wel. Je hebt het niet makkelijk gehad door Blake en mij, maar fuck, Kenz… Je zag er behoorlijk gestoord uit in dat filmpje.

Het verhaal van Shay:

Kennedy heeft een rotjaar gehad op de middelbare school. Ze is het kleine zusje van twee footballlegendes. Haar grote broer Blake en haar kleine grote broer Gage. Elke jongen bleef uit haar buurt omdat ze het zusje van was en elk meisje haatte haar omdat ze het zusje van was.
Nu gaat ze naar High school en een nieuw tijdperk begint. Ze heeft Gage geïnstrueerd niet te melden dat ze zijn zusje is. De campus is zo groot, dat de kans dat ze hem tegenkomt vrij klein is. Ze besluit dat ze geen vriendjes wil, geen drama en een nieuwe ik word.

Maar dat komt ze Shay tegen. Dat is een overtreding van haar eerste regel. En langzaam maar zeker gebeurt er steeds meer dat haar leventje kapot maakt.

Schrijfstijl:

Ik heb eerder een boek van Tijan in het Engels gelezen. Het valt me op dat er delen zijn die heel goed in show zijn geschreven, maar soms vervalt ze een beetje in tell stukjes. Dat is jammer. Toch zit het verhaal zo in elkaar dat je wil blijven lezen, ook als je in zo’n tell stukje zit. Ik ben dus niet kapot van haar schrijfstijl, maar het is zeker niet slecht. Voor mijn gevoel ziet ze het meestal voor zich afspelen, maar als ze een schrijfploetermomentje heeft (als schrijver ken ik dat wel), dan vervalt ze meer in tell. Eerlijk is eerlijk, als schrijfster merk je dit sneller dan als lezer. Het is waar wat ze zeggen: als je eenmaal auteur bent, lees je boeken op een andere manier.

Ik had het gevoel dat ik uit mijn lichaam was getreden toen ik ophing. Ik zat maar wat te zitten en wist niet wat ik moest doen, wat nu het beste was om te doen. Casey was geen vriendin van me, niet echt. Ik pakte mijn telefoon op en legde hem weer terug. Zou ik het aan Kristina vertellen? Zou zij dit niet beter kunnen oppakken?

Wat vind ik van Shay:

Kennedy is supercool. Ze is geen Damsel in distress en dat vind ik geweldig. Er overkomt haar van alles en een aantal dingen zijn echt niet makkelijk. Maar dit is geen verhaal waar de jongen binnen komt rennen en het meisje redt van al het slechte dat haar overkomt. Nee, Shay is geen prins op het witte paard. Hij is veel beter. Hij laat aan Kennedy zien dat hij van haar houdt op echt een prachtige manier. Heel simpel en lief, maar oh zo nodig. Dit is een man die je de rest van je leven nodig hebt. Iemand die er voor je is.

Je wordt meegenomen op een reis door het eerste jaar van Kennedy. Shay zit al in het derde jaar van High school. Hij is geïntrigeerd door haar en je voelt Kennedy’s terughoudendheid. De onzekerheden en de problemen die ze heeft. Maar je ziet ook hoe Shay volhoudt. Hoe hij laat zien dat ze over haar onzekerheden heen kan komen en dat er mensen zijn die er voor haar zijn. Hij helpt haar in te zien dat het ook mensen zijn die anders zijn.

Dit is een verhaal over een jongen die laat zien hoe je er echt kunt zijn voor iemand en een meisje met onzekerheden, maar die haar mannetje staat. Een stoere chick en een echte man, geen jongetje.

Ze zouden hem zien. Ze zouden anders naar mij gaan kijken. Ze zouden me willen gebruiken of boos worden omdat hij met mij rondhing in plaats van

Conclusie :

Een heerlijk boek voor aan het zwembad

Morgen post Patty van Delft haar recensie van Shay. Die vind je hier!

Partnerlinks: 

 | LIBRIS | KOBO

three-stars
DunTax
0
Follow:
DunTax
DunTax

Mariëlle blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Verder vertelt ze over haar leven als tweelingmama. Ook is zij schrijver van de New Adult-serie Structure en staat ze drie dagen per week voor haar SBO-klas.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge