Return Once More (The Historians #1) by Trisha Leigh

Return Once More (The Historians #1) by Trisha LeighReturn Once More By/Door Trisha Leigh
Serie: The Historians #1
Uitgever/Publisher Bloomsbury Spark Op/On October 20th 2015
Genres: Young Adult
Pagina's/Pages: 289
Goodreads
four-stars

If you could learn the identity of your one true love—even though you will never meet— would you?

Years have passed since refugees from a ruined earth took to space, eventually settling a new system of planets. Science has not only made the leaps necessary to allow time travel, but the process engineered a strange side effect—predicting your one true love.

If you could save your one true love from an untimely death, would you be able to resist?

Sixteen-year-old Kaia Vespasian is an apprentice to the Historians—a group charged with using time travel to document the triumphs and failures of the past—and she can’t resist a peek at her long-dead soul mate in Ancient Egypt. Before she knows it, she’s broken every rule in the book, and the consequences of getting caught could destroy more than just her new romance.

Or would you have the strength to watch him die?

But when Kaia notices a fellow classmate snooping around in a time where he doesn’t belong, she suspects he has a secret of his own—and the conspiracy she uncovers could threaten the entire universe. If her experience has taught her anything, to changing history means facing the consequences. The Historians trained her to observe and record the past, but Kaia never guessed she might have to protect it— in a race across time to save her only chance at a future.

Mijn recensie:

“Do no harm, for each is equal to the next, and each offers what they are able.”

In Nederland is Trisha Leigh een onbekende auteur, tenminste daar ga ik van uit, want ik hoor nooit iets over haar. Return Once More is het eerste boek uit deze serie genaamd The Historians. De titel en samenvatting van het boek verklapt eigenlijk al een beetje waar het over gaat, maar dat neemt niet weg dat ik time-travel wel erg leuk vond. Ik vond de boeken van Trisha Leigh, terwijl ik door Pinterest heen scrolde. Alleen het was niet deze serie die ik zag, maar The Last Year serie. Waarom ik deze als eerst ben gaan lezen weet ik eigenlijk niet zo goed.

We volgen een zestien jarige tiener genaamd Kaia die in staat is om door terug te gaan in de tijd. Ze is nog een leerling en bij elke travel die ze doet moet ze deze situatie in zich opnemen. Op de dag dat je jarig bent krijg je een pasje waarop staat wie je ‘echte liefde’ is en dat gebeurt dus ook bij Kaia. Het leuke hieraan is (nouja eigenlijk ook wel erg naar) is dat het iemand kan zijn uit het verleden of die nog leeft. Als ze bezig is met opdrachten komt ze erachter dat één van haar klasgenoten dingen aan doen is die niet mogen. Kaia wil weten wat dit is en gaat erachter aan.

Ik moet zeggen dat Trisha er een goed verhaal van heeft gemaakt, want de dingen die zij in dit verhaal heeft gestopt, daar was ik werkelijk nooit opgekomen. Het loopt erg goed in elkaar over en ondanks dat het zich afspeelt in de toekomst is het toch realistisch. Waar ik echter wel moeite had was dat sommige personages vlak bleven. Er waren een paar ‘oudere’ karakters die op de achtergrond bleven drijven. Erg jammer, want ik was erg benieuwd naar hun achtergrond. Misschien dat het kwam, omdat ik tussen de regeltjes door las en ze van alles achter hielden. Neemt ook niet weg dat Kaia ook op de hoogte was van hun rare geheimen. Ook vond ik de tijdlijn tussen Kaia en een ander personage erg snel gaan. Hun relatie gaat in een sneltreinvaart en nu mag het een boek zijn, maar zo werkt het in het echte leven ook niet.

Ergens naarmate het boek vorderde werd ik ook wel even geraakt door iets wat Kaia moet doen. Ik denk niet dat ik het had gekund, maar het is wel echt vreselijk. Geen details anders spoiler ik!

Ik zat met die boek niet met ‘ah’ en ‘oh’, maar ik vond het toch een erg goed boek. Oh, wacht… Ik lieg. De laatste paar zinnen bij het einde… Holy shit. Dat was echt niet normaal en eigenlijk nu dat ik het uit heb… Het kon ook niet anders… I tell you this, Hello Oz. Geloof me, je wilt wel over Oz lezen.

four-stars
0
Follow:
Melanie van Garderen
Melanie van Garderen

Melanie blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Ook is zij schrijver van de Thriller Cyanide

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge