OtherLife

Mijn recensie:

Deze film kwam ik tegen terwijl ik aan het scrollen was door de Netflix lijsten. Ik ben iemand die de uitleg bij een film niet leest, aangezien ze daar werkelijk niets van bakken. Uiteindelijk heb ik heb gewoon aangezet en ik was blij verrast.

We maken kennis met Ren, een jonge vrouw die een software heeft ontwikkeld waarin je tijdelijk ergens anders bent. Oftewel OtherLife. Tijd gaat daar veel langzamer dan in het echte leven. Het vreemdste van alles is dat de overheid hun op de hielen zit voor het eindproduct. Ze willen het ontwikkelen, zodat ze er een gevangenis van kunnen maken. Revalidatie is enkele minuten, terwijl het in het hoofd jaren kan duren. Een goudmijn in hun ogen.

Wat meteen zichtbaar werd, was de tijd die ze nog hadden om de het product final te maken. Ren, de hoofdrolspeelster, doet er alles aan om het perfect te maken. Toch zijn er een aantal fouten die ervoor zorgen dat er iets gebeurt dat niet meer te herstellen valt. De partner van Ren is een naar mannetje en heeft iedereen in zijn zak.

Ren doet iets wat helemaal niet had gehoeven en komt erachter dat alles één grote neppe act was. Ze ontsnapt en doet er alles aan om achter de waarheid te komen. Het is alleen niet zo makkelijk als het lijkt en in haar gezichtsveld komen een soort glitches voor. De waarheid was dat ze nog steeds in haar “straf” zat. Vanaf daar word het eigenlijk van kwaad naar erger. Wat? Dat ga ik niet zeggen, want het script is best ingewikkeld en ik wil niet alles spoileren.

Ren is iemand die alleen geeft om de eerlijkheid, de waarheid boven tafel krijgen, gerechtigheid en ervoor zorgen dat haar broer het overleeft. Maar het leven gaat soms niet zoals je wilt dat het gaat en dat merkt Ren ook.

Het is een film die erg serieus is. Het is zeker niet voor iedereen weggelegd. Je moet er echt van houden.

 

0
Follow:
Melanie van Garderen
Melanie van Garderen

Melanie blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Ook is zij schrijver van de Thriller Cyanide

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge