Neusamandelen en onze avonturen 1

Mycah… en zijn neusamandelen

KNO

Op 8 juli 2019 gingen we met hem naar de KNO-arts in Bernhoven. Mycah snurkte als een oude man en hijgde de hele dag. Hij was snel moe en het was voor ons overduidelijk dat hij niet genoeg zuurstof binnenkreeg. Het eindoordeel was: Hij moet minimaal 10 kilo wegen om hem te opereren aan zijn neusamandelen. Aangezien zijn groei wat stagneert stuur ik jullie door naar de kinderarts. Alles prima wij naar de kinderarts.

neusamandelen

Kinderarts

Ondertussen liepen we bij de kinderarts in Bernhoven. Zij liet bloed prikken bij Mycah. Het arme mannetje moest 10! buizen met bloed afgeven en hij deed het superknap. Alleen huilen toen de naald erin ging, maar verder ging het super.

Daaruit kwam dat hij een beetje ijzer tekort kwam. Met die informatie gingen we naar de diëtiste. Zij zou een plan opstellen waardoor Mycah vast en zeker zou gaan groeien. Ondertussen werd de last van de neusamandelen alleen maar erger. Nog harder snurken tot gevolg en nog eerder moe. Daarbij stagneerde zijn voortgang om te gaan lopen, te praten, eigenlijk alles.

En groeien deed hij niet…

neusamandelen

Dit ging zo een hele tijd door en niemand wist wat hij moest doen. Ik wel… hij moest geopereerd worden en die neusamandelen moesten eruit. Maar daar wilde de KNO nog steeds niet aan, want Mycah woog nog steeds geen 10 kg, maar 8.5 kg. Dus we modderde verder. Tot ik er eind November helemaal klaar mee was.

Second Opinion

Ik ben naar de huisarts gegaan en heb gevraagd of ik een second opinion kon krijgen in een ander ziekenhuis en dit kon. Ik wilde die neusamandelen eruit hebben. Twee weken later zaten we bij het JBZ. Een nieuwe KNO-arts. Net op tijd want de kinderarts wist het niet meer en wilde gaan testen op genetische afwijkingen. Het moet niet gekker worden in dit land…

Tot mijn grote verbazing kreeg ik meteen te horen dat hij de vrijdag voor de kerstvakantie geopereerd kon worden aan zijn neusamandelen. Volgens het JBZ maakte het echt niet uit dat hij 9 KG woog in plaats van 10 KG. Wat een opluchting. Ze zouden hem eindelijk helpen.

Hier lees je over Mycahs eerste KNO-bezoek.

DunTax
0
Follow:
DunTax
DunTax

Mariëlle blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Verder vertelt ze over haar leven als tweelingmama. Ook is zij schrijver van de New Adult-serie Structure en staat ze drie dagen per week voor haar SBO-klas.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

2 Comments

 1. 21 February 2020 / 17:54

  Wat bizar! Fijn dat ze in het JBZ wel wilde helpen.

  • duntax
   Author
   21 February 2020 / 21:38

   Gelukkig wel inderdaad. Anders was ik nu nog aan het wachten… aangezien hij sinds de operatie ruim een kilo aan is gekomen en nu nog steeds geen 10 kilo weegt. Af en toe zijn dokters echt heel vervelend. 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge