Mycah en de KNO-arts

Afgelopen donderdag

Afgelopen donderdag hadden wij een afspraak bij de KNO-arts. Dat werd hoog tijd, want Mycah eet slecht, slaapt slecht en komt amper aan. Er moet duidelijk iets gebeuren. Ik kon niet wachten totdat deze dag aan zou breken. Ik had geregeld op mijn werk dat ik een paar uur weg kon, Marc had vrij genomen en Lennox ging gewoon naar het kinderdagverblijf. Om kwart voor 10 hadden wij een afspraak en om 10 voor 10 zaten we ook daadwerkelijk binnen. Niet eens zo erg uitgelopen.

Mycah in de auto

Het vonnis van de KNO-arts

De KNO-arts was een aardige man. Hij keek in Mycahs oren en keel en vroeg ons hoeveel hij woog: 7,6 kilo. Mycah vond het allemaal wel prima en liet het onderzoek over zich heen komen.
Helaas kan er dan niet geopereerd worden. Geen amandelen verwijderd. Mijn hoop zakte in mijn schoenen. Hij moet geholpen worden, want zijn groei stagneert. De KNO-arts ging overleggen, maar onder de 10 kilo is er eigenlijk geen kans dat de anesthesist hem gaat verdoven.
Inderdaad. Een paar minuten later kwam hij terug en Mycah is echt te licht. En dus moeten we met antibiotica en neusspray aan de slag. Twee weken lang krijgt hij 2x daags een dosis en dan gaan we over op 1x daags voor nog eens vier weken. De neusspray is zes weken lang 1x daags. Dan moeten we terug op gesprek komen. Ik ben benieuwd wat er dan gaat gebeuren.

We moesten nog even wachten om een afspraak voor de volgende keer te maken. Mycah had sjans met alle vrouwelijke verpleegsters die hij zag en lachte vrolijk naar ze. De charmeur. Uiteindelijk hebben we langer op onze nieuwe afspraak gewacht dan op de dokter. Het is allemaal wel geregeld uiteindelijk.

Heb jij wel eens met je kind naar de KNO-arts gemoeten? Waarvoor en wat werd er toen gedaan? Ik ben benieuwd naar jullie verhalen.

DunTax
0
Follow:
DunTax
DunTax

Mariëlle blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Verder vertelt ze over haar leven als tweelingmama. Ook is zij schrijver van de New Adult-serie Structure en staat ze drie dagen per week voor haar SBO-klas.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Delen is lief!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge