Miranda Hillers – Breek mijn hart niet

Miranda Hillers – Breek mijn hart nietBreek mijn hart niet (Blingg#2) By/Door Miranda Hillers
Serie: Blingg #2
Uitgever/Publisher MH Books Op/On August 7th 2017
Genres: New Adult
Pagina's/Pages: 295
Goodreads
four-stars

In dit tweede deel krijgt de relatie van Sophie en Frederick het zwaar te verduren.Fredericks broer Eduard kan niet uit haar buurt blijven, wat de nodige spanningen oplevert. Maar is Frederick wel de liefde van haar leven? Of is Sophie daar nog niet klaar voor en brengt Matthijs haar hoofd op hol? Daarnaast denkt ze veel terug aan de tijd die ze samen met haar beste vriend Rens doorbracht. De gevoelens voor hem had ze lange tijd diep weggestopt. En het grote geheim tussen hen? Zal Sophie dat eindelijk aan Frederick gaan onthullen?

Opzienbarende ontwikkelingen, opwindende vrijpartijen en mannelijke perikelen lopen als een rode draad door dit liefdesverhaal.

Waarschuwing: dit boek bevat seks, drugs/alcohol of geweld.
Warning: this book contains sex, drugs/alcohol or violence

Mijn recensie van Breek mijn hart niet:

Freddie buigt over de tafel en pakt mijn hand die hij naar zijn lippen brengt. ‘Je ziet er mooi uit,’ zegt hij met een doordringende blik.

Het verhaal van Breek mijn hart niet.

Het verhaal van Sophie en Freddie gaat verder waar het in deel één stopte. Maar Sophie begint te twijfelen. Is Freddie wel de ware? En wat moet ze met Matthijs van de autoshop? En wat met Rens? Ze kan hem toch niet ineens laten vallen? Ze hebben zoveel meegemaakt samen. Moet ze Freddie vertellen wat er tussen Rens en haar is? Of is het iets tussen hem en haar?

Olivia, Giselle, Lola en nog een jongen komen aanlopen. Ze beginnen ‘Lang zal ze leven’ te zingen.

Schrijfstijl:

Miranda heeft echt hele leuke karakters. Ik kan me echt in ze vinden en ik lees graag over ze. Ze heeft een vlotte schrijfstijl, maar soms een beetje tell. Dit maakt ze echter meer dan goed met de karakters.

Nou, niets spannend. Het is alleen zijn gsm-nummer. Ik gooi het in mijn laatje bij de andere visitekaartjes en telefoonnummers van “oude bekenden”.

Just in case.

Wat vind ik van Breek mijn hart niet?

Waar ik Freddie in deel 1 intrigerend vond, werkt hij nu op mijn zenuwen. Als mijn vriend dit soort gedrag zou vertonen – correctie man – dan zou ik hem het huis uit kicken. Een beetje vertrouwen in Sophie mag ook wel, ondanks haar verleden waar hij eigenlijk niet veel vanaf weet. Dus ik begrijp goed dat Sophie begint te twijfelen aan hun relatie.

Dat het deze gevoelens in me oproept geeft wel aan dat ik weer zeer betrokken ben bij de karakters en dat is ook wat ik leuk vind aan de verhalen. Miranda heeft sterke karakters die gevoelens oproepen.

Ik moet wel eerlijk toegeven dat van alle boeken die ik van Miranda heb gelezen, ik deze het minst leuk vond. Het is een goed vervolg, dat zeker wel, maar het irritatieniveau aan Freddie was hoog en ik kon me soms ook echt ergeren aan Sophie. Verder weer leuk geschreven en het leest zoals altijd lekker weg. En dat vind ik fijn.

Matthijs laat zich zakken op het bureau en komt op gelijke hoogte met mij. Zijn blauwe ogen verbergen niet wat hij van me wil.

Conclusie

Goed vervolg

 

 

four-stars
DunTax
0
Follow:
DunTax
DunTax

Mariëlle blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Verder vertelt ze over haar leven als tweelingmama. Ook is zij schrijver van de New Adult-serie Structure en staat ze drie dagen per week voor haar SBO-klas.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge