Petra van Marianna Coppo

Petra van Marianna CoppoPetra Uitgever/Publisher BBNC Uitgevers Op/On Maart 2019
ISBN: 9789045323923
Genres: Prentenboek
Pagina's/Pages: 40
Goodreads
four-stars

Is Petra een berg? Een eiland? Een ei?
Wie weet!
Wat Petra vandaag ook is, ze voelt zich steengoed.
Petra is een machtige berg. Ze kan niet worden bewogen door de wind of door de tijd. Dat denken we tenminste, tot we ontdekken dat Petra iets veel bijzonderders is. Ze kan alles zijn – een eiland, een ei en zelfs een olifant – dankzij haar levendige fantasie.
Petra is een magisch verhaal, geschreven en prachtig geïllustreerd door de Italiaanse Marianna Coppo. Ze leert de lezer over veerkracht: Petra mag dan wel een steen zijn, ze past zich flexibel, zelfverzekerd en vol optimisme aan aan iedere nieuwe situatie waarin ze zich bevindt. Deze kleine kei tovert bij jong en oud een lach op het gezicht!

Dit prentenboek gaat over Petra en Petra is een enorme berg. Plots wordt Petra opgepakt en weggegooid door een man waarvan de hond zonet een takje aan haar voet heeft laten vallen en zo gaat haar reis voort. Telkens wordt Petra iets anders, maar haar vorm verandert natuurlijk niet. Ze gaat van berg, wordt een kei, een eiland en ga zo maar door. Het verhaal gaat over aanpassen aan alles wat je overkomt.

Schrijfstijl

Het is een prentenboek. Er staan weinig zinnen in en elke bladzijde heeft er geen tot maximaal drie. De prenten vertellen het verhaal voor het grootste deel. Deze zijn minimaal en draaien vooral om Petra. Een grijze ovaal met een schattig snoetje. Ik vind het echt een meerwaarde dat de tekeningen minimalistisch zijn. Je blijft goed bij Petra en ze vertellen het verhaal duidelijk.

Petra

Mijn mening over Petra

Ik vind het een erg leuk prentenboek. De boodschap ervan vind ik erg belangrijk. Jezelf leren aanpassen aan de omgeving waar je terecht komt en de situaties die je meemaakt. De tekeningen zijn erg mooi en zoals ik al eerder zijn minimalistisch, maar passen perfect bij het verhaal.
Het spreekt kinderen aan en je kunt ze er goed mee bij het verhaal houden.

De kinderen vonden het ook erg leuk om naar te luisteren. Bij mij zijn ze natuurlijk nog aan de kleine kant om echt te snappen wat er bedoeld wordt met het verhaal, maar het is eigenlijk ook pas vanaf 3 jaar. Ik zal dit verhaal dan ook nog vaker uit de kast halen. Zeker omdat ik de boodschap echt een meerwaarde van dit boekje vind.

Conclusie

Ik vind dit boekje echt de moeite waard.

Als je het boekje wil kopen, doe dit dan bij Libris. Hiermee steun je de boekhandels en de uitgevers!

four-stars
DunTax
0
Follow:
DunTax
DunTax

Mariëlle blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Verder vertelt ze over haar leven als tweelingmama. Ook is zij schrijver van de New Adult-serie Structure en staat ze drie dagen per week voor haar SBO-klas.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge