Labyrinth

three-half-stars

Een 16 jarig meisje wenste haar broertje weg en ondervond de consequenties in het Goblin rijk. Vervelende obstakels. En slechts 13 uur de tijd.

Het was een typische jaren 80 film. Schrik dus niet als je deze film besluit aan te zetten.
Het eerste wat ik moet bekennen, zijn de liedjes. Ze zijn echt prachtig en achteraf draai je ze non-stop op Spotify.
Sarah is een 16 jarig meisje dat steeds op haar broertje moet letten. Het komt erop neer dat ze hier helemaal geen zin in heeft. Als ze haar broertje weg wenst, staat ineens de Goblin King voor haar neus. Hij is gemeen, sarcastisch en er speelt zich een vreemde lijn tijdens de film af. Ik kan dit niet spoileren maar het gaf een rare vibe. Hierdoor weet ik niet echt of dit een kinderfilm is…

Tijdens de films komt Sarah nieuw gezelschap tegen dat haar tijdens de missie helpt. Ze komt in allerlei situaties terecht waar ze zich heel goed weet uit te redden. Tussendoor komt ze oog in oog te staan met Jareth. Hij manipuleert, bedreigd en doet er alles aan om Sarah dwars te zitten.
Hoewel David Bowie perfect voor de rol lijkt, komt hij in mijn ogen toch te lief over. Tijdens het dreigen had ik heel erg de neiging over om zijn wang te aaien, haha.

In de jaren 80 maakte ze zich overduidelijk niet druk over “bobbels” in broeken. Want mijn God zeg… Die broeken kunnen echt niet. Steeds opnieuw gleed mijn blik tussen mijn benen. Ik kon mezelf niet tegenhouden.

Toch vond ik de verbinding tussen fantasy en de moderne wereld goed verwerkt. Als je aan het kijken bent krijg je wel het idee dat je in een totale andere wereld bent. Jim Henson heeft de Goblins goed neergezet en ze goed in elkaar gezet. Het verraad en vertrouwen spong er echt uit.
Iets wat mij heel goed naar voren kwam, een deel kwam door de songteksten van de film, is dat Jareth eigenlijk ontzettend eenzaam was.
Ik hoop dat hij uiteindelijk iemand heeft gevonden…

Ik gaf deze film 7 sterren. De oudere fantasy films uit de jaren 80 en 90 kan ik zeker waarderen. Ze zijn natuurlijk de voorlopers uit deze tijd. Je kunt er gewoon niet omheen. Superleuke film. Zeker eentje die ik nog eens ga kijken.

three-half-stars
0
Follow:
Melanie van Garderen
Melanie van Garderen

Melanie blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Ook is zij schrijver van de Thriller Cyanide

2 Comments

  1. 21 February 2019 / 12:34

    Dit is echt een van mijn meest favoriete films ooit haha. Ik had hem op videoband en ik heb hem echt helemaal kapot gekeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge