Kristen Ciccarelli – Iskari (de laatste Namsara)

Kristen Ciccarelli – Iskari (de laatste Namsara)Iskari: de laatste Namsara By/Door Kristen Ciccarelli, Maria Postema
Serie: Iskari, #1
Uitgever/Publisher Blossom Books Op/On October 4th 2017
ISBN: 9789020678819
Genres: Fantasy, Young Adult
Pagina's/Pages: 384
Goodreads
four-stars

In den beginne was de Oude eenzaam. Daarom maakte hij twee metgezellen voor zichzelf. De eerste noemde hij Namsara. De tweede metgezel noemde hij Iskari. Waar Namsara blijdschap en liefde bracht, bracht Iskari dood en verderf.

Asha is niet alleen de dochter van de koning van Firgaard, maar ook de Iskari; de meest gevreesde drakendoder van het land. Dit kan haar echter niet redden van wat haar thuis te wachten staat: een gedwongen huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger.

Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard –en ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad.

Tijdens de jacht ontrafelt Asha een eeuwenoud geheim over het lot van de Iskari en de laatste Namsara. Met hulp van een stiekeme vriend – de slavenjongen Torwin, die toebehoort aan de familie van haar verloofde – moet Asha achter de waarheid zien te komen, ook al zet ze daarbij haar leven en dat van Torwin op het spel.

Mijn recensie van Iskari:

Iskari let others define her because she thought she didn’t have a choice. Because she thought she was alone and unloved.

Het verhaal van Iskari.

Asha heeft al vanaf kinds af aan verhalen over zich heen. Ze zou ongeluk brengen en de nieuwe Iskari zijn. Een draak heeft door haar doen, toen ze klein was, het halve dorp verwoest en daarbij zijn duizenden mensen omgekomen. Om haar schuld in te lossen, jaagt Asha op draken. Ze brengt de ene na de andere dood naar het dorp.

Ondertussen is ze uitgehuwelijkt aan de kapitein van het leger, die ze totaal niet mag. Om onder dit huwelijk uit te komen, moet Asha ervoor zorgen dat het hoofd van de originele draak op een schaal wordt gebracht bij haar vader.

Langzaam maar zeker komt ze er achter dat er meer waarheid zit in de oude verhalen die verboden zijn dan ze dacht. Met hulp uit onverwachte hoek gaat ze de strijd aan.

Once there was a girl who was drawn to wicked things.
Things like forbidden, ancient stories.
It didn’t matter that the old stories killed her mother. It didn’t matter that they’d killed many before her. The girl let the old stories in. She let them in eat away at her heart and turn her wicked.

Schrijfstijl:

Het werd vanuit zij verteld en hier moest ik even aan wennen aangezien ik veel New Adult is wat vanuit ik is geschreven. Eenmaal gewend vond ik het fijn. Het verhaal is ook vrij beeldend geschreven waardoor je je goed voor kunt stellen hoe alles eruit ziet.

Then may Death send his worst. Cold to freeze the love in my heart. Fire to burn my memories to ash. Wind to force me through the gates. Time to wear my loyalty away. I’ll wait for you at Death’s gate.

Wat vind ik van Iskari

Ik moest erin komen. Het begon heel langzaam. Het verhaal intrigeerde me echter wel en de oude verhalen tussendoor vond ik geweldig. En dus ploeterde ik in eerste instantie voort.
Na een x aantal bladzijdes zat ik er echt helemaal in en heb ik het met veel plezier gelezen. Het is echt een heel goed verhaal en het werd ook spannend.
Ook vond ik de uiteindelijke samenkomst van alle lijntjes echt heel goed gedaan en ik ben erg benieuwd naar deel 2.

Erg goed boek en ik zou hem zeker aanraden. Mijn grote tip: niet opgeven aan het begin.

Everything dies,” he whispered back. “I’m afraid of so much more than dying.

Conclusie

Erg goed verhaal!

four-stars
DunTax
0
Follow:
DunTax
DunTax

Mariëlle blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Verder vertelt ze over haar leven als tweelingmama. Ook is zij schrijver van de New Adult-serie Structure en staat ze drie dagen per week voor haar SBO-klas.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge