Hoe en waarom ik schrijf – Episode 1

Hoe en waarom ik schrijf aflevering 1

Waarom is denk ik de makkelijkste vraag, maar tegelijkertijd klinkt en super creepy. Alsof ik schizofreen ben. *lacht evil lach*
Eigenlijk komt het erop neer dat ze in mijn hoofd tegen me praten en ik wil hun verhalen op papier zetten.

Er zijn al meerdere mensen in mijn leven geweest die tegen me hebben gezegd: kind, jij hebt echt teveel fantasie. En dat is ook zo. Bij elke opmerking bedenk ik altijd honderden redenen. Waarom is hij er niet? Nou, misschien heeft hij een ongeluk gehad? Of misschien is hij het vergeten. Misschien heeft ie de verkeerde trein? Verkeerde afslag? En ga zo maar door.

Hoe schrijf ik?

Ik ben begonnen op een typmachine, boven op mijn slaapkamer. En nee, zo oud ben ik ook weer niet, maar wij hadden toen maar 1 pc en er stond een typmachine te verstoffen. Plus stiekem vond ik het stom om te zeggen en dus ging ik echt niet aan mama en papa vragen of ik op de pc mocht om te schrijven xD

Inmiddels, sinds 2014, heb ik Scrivener op mijn laptop. Ervoor schreef ik in word. Mijn eerste fantasy die je op wattpad kunt vinden heb ik geschreven met word. Daarna ging ik over.

Waarom scrivener?

Ja, er zijn veel schrijfprogramma’s. En ik heb niet eens bewust gekozen voor Scrivener. Het was meer dat het de eerste was waar ik over hoorde en dus heb ik dat gedownload. Maar Scrivener is niet gratis. Gelukkig doe ik sinds dat jaar ook mee aan NaNoWriMo (daarover later meer) en ik won. En als je wint krijg je een kortingscode. Scrivener hier I come.

Maar waarom wilde ik het dan hebben? Nou, simpelweg omdat Scrivener alles bij elkaar houdt. Je karakterschetsen, je outline kun je erin zetten. Geen losse documentjes meer. Dat alleen al vind ik super fijn.

En dan ben ik nog een pantser. Dat leg ik in de volgende blog even uit.

DunTax
0
Follow:
DunTax
DunTax

Mariëlle blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Verder vertelt ze over haar leven als tweelingmama. Ook is zij schrijver van de New Adult-serie Structure en staat ze drie dagen per week voor haar SBO-klas.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Delen is lief!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge