Hij door Sarina Bowen en Elle Kennedy

Hij door Sarina Bowen en Elle KennedyHij (Hij serie #1) By/Door Elle Kennedy, Sarina Bowen
Serie: Hij serie #1
Uitgever/Publisher SVM Publishing Op/On 11 February 2020
Genres: LBGT, Sports
Pagina's/Pages: 380
Goodreads
five-stars

Ze spelen niet voor hetzelfde team. Of wel?
Jamie Canning heeft er nooit achter kunnen komen hoe hij zijn beste vriend verloor. Vier jaar geleden verbrak zijn getatoeëerde, grappenmakende, regelbrekende kamergenoot alle contact zonder enige verklaring. En wat dan nog dat het een beetje raar werd op de laatste nacht van het hockeykamp in de zomer dat ze achttien waren? Het was gewoon een beetje dronken dwaasheid. Niemand stierf.
Als er een ding is waar Ryan Wesley spijt van heeft, dan is het zijn hetero vriend overhalen tot een weddenschap die de grenzen van hun relatie heeft verlegd. Nu ze met hun college teams het tegen elkaar moeten opnemen op het nationale kampioenschap, zal hij eindelijk de kans krijgen om zich te verontschuldigen. Maar een blik op de man waar hij altijd een zwak voor had is genoeg om het verlangen naar hem sterker te maken dan ooit tevoren. Jamie heeft lang gewacht op antwoorden, maar in plaats daarvan komen er steeds meer vragen. Kan een nacht vol seks een vriendschap verpesten? En hoe gaan we dan de komende zes weken te werk? Als Wesley tijdens de zomer naast Jamie komt coachen op het kamp, heeft Jamie nog een paar dingen te ontdekken over zijn oude vriend... en nog veel meer over zichzelf.
Waarschuwing: bevat seksuele situaties, hotties op hockeyschaatsen, skinnydipping, flirten in een SUV en het bewijs dat het gevaarlijk is om uit de kast te komen voor je familie op sociale media.

Waarschuwing: dit boek bevat seks, drugs/alcohol of geweld.
Warning: this book contains sex, drugs/alcohol or violence

Als hij zijn bezwete gezicht op mij richt, is hij nog steeds kwaad. ‘Je hebt vier jaar niet tegen me gesproken, omdat je dacht dat ik over de rooie zou gaan over het feit dat je me hebt gepijpt.’
‘Uhm… yup.’ Maar te horen aan de woede in zijn stem, heb ik het op een andere manier verkloot.
Zijn handen zijn gebald tot vuisten. ‘Is dat wat je van me vindt? Een gespannen klootzak?’
Op het bankje vlakbij tilt een moeder haar peuter op en loopt fronsend van ons weg.
Maar Jamie is lekker bezig. ‘Het was gewoon een beetje seks, in godsnaam. Er is niemand doodgegaan.’

Schrijfstijl

Ik kan echt niks negatiefs over Sarina of Elle zeggen. Sarina is my queen, samen met Elle. Dat weten jullie. Over de vertaling ben ik licht bevooroordeeld omdat ik die zelf heb gedaan. Misschien dat iemand die hem gelezen heeft, hieronder even kan zeggen wat hij daarvan vindt. Please be kind. Dit boek is mijn ultieme boek wat ik heel graag lees. Al voordat ik het vertaalde. Dit is echt mijn nummer 1.

Wes vertrekt zijn gezicht. ‘Ik zou niet boos op je zijn als je het wel deed. Kijk, die vent is duidelijk jaloers. Maar sommige mensen zijn echte klootzakken. Ik bedoel, de dingen die jij en ik elke avond doen, zijn illegaal op sommige plekken.’
‘Je hebt wel een goed verkooppraatje.’
Zijn grijns is verwrongen. ‘Er zijn ook voordelen.’
‘Ja? Nou vertel. Wat is er leuk aan homo zijn?’ Ik tik hem onder de tafel terug.
‘Nou, piemels,’ zegt hij. ‘Overduidelijk.’
‘Overduidelijk.’

Mijn recensie van Hij

Dit boek is mijn ultieme relatie goal boek. Wes en Jamie zijn perfect en ik hou van hen. Wes is mijn perfecte man… al is hij homo. Maar echt, stoer, lief en hij geeft ontzettend veel om zijn vrienden. Wes is de ultieme stoere man met een klein hartje en iedereen weet dat ik daarvoor plat op mijn bek ga. Hij zegt wat hij denkt.

Jamie is zijn ultieme tegenhanger. Ook lief, maar komt uit een vrolijk, warm gezin. Jamie is de brave jongen, die stoer durft te zijn als de juiste persoon hem daartoe zet. Die ontzettend veel van zijn naasten houdt, maar het ook ontzettend lastig vindt om dit te zeggen. De ultieme relaxte Californische jongen die alles wel over zich heen laat komen.

Samen zijn ze niet te stoppen. Wes en Jamie tegen de wereld, zo lijkt het. Maar ergens zijn ze elkaar kwijt geraakt en dit is het verhaal over hoe ze hun vriendschap terugvinden. Hoe Wes zijn demonen kwijtraakt en Jamie nieuwe kanten over zichzelf ontdekt. Dit is een verhaal over jezelf leren kennen en accepteren. En dat is prachtig gedaan door Elle en Sarina.

Vin giet zwarte inkt in één van de plastic cupjes op het dienblad voor hem. ‘Ik haat de zomer.’
Ik kan er niks aan doen, maar ik grijns. Je zou denken dat iemand die het halve jaar een kille Canadese winter moet overleven, het warme weer zou verwelkomen. ‘Waarom dat?’
‘Omdat hij altijd eindigt.’ Hij zucht droevig. ‘We krijgen, wat is het, twee of drie maanden? En dan is het weg en zijn we weer terug bij af en trillen we in onze lange onderbroeken van de kou. De zomer is een opgeilster.’ Hij haalt zijn schouders op en herhaalt zichzelf. ‘Het eindigt altijd.’
Daar heeft hij gelijk in. De zomer eindigt altijd.

Conclusie

Mijn nummer één!

Koop bij Kobo

Meer reviews van Sarina Bowen vind je hier!

Meer reviews van Elle Kennedy vind je hier!

five-stars
DunTax
0
Follow:
DunTax
DunTax

Mariëlle blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Verder vertelt ze over haar leven als tweelingmama. Ook is zij schrijver van de New Adult-serie Structure en staat ze drie dagen per week voor haar SBO-klas.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge