Hellboy II: The Golden Army

Hellboy II: The Golden Army (2008)

Mijn Recensie:

Ik ben fan van slechteriken en superheroes, maar Hellboy staat niet echt in dat lijst. Vroeger heb ik nooit iets gehad met dat personage en nu eigenlijk nog steeds niet.
Hij is onbeschoft, aandachtsgeil en hij irriteert me de malle door zijn gevoelloze opmerkingen jegens andere karakters. (Ik vraag me af of het goedkomt met de nieuwe film, aangezien Hellboy door iemand anders wordt gespeeld).
Maar de reden dat ik deel twee ben gaan kijken, zonder deel 1 eerst te zien, kwam door mijn moeder. Want één woord: Nauda.

We beginnen de film met een sprookje over een koninklijke elfenfamilie die oorlog voerde met de mens. Tot er op een dag vrede werd gesloten en de kroon werd verdeeld met de mensheid. Prince Nauda, de persoon waar het eigenlijk omdraait, het daar niet mee eens is en zichzelf verbant naar de kelders van de trollenmarkt.
Wanneer hij het eerste stuk van de kroon heeft gevonden en deze bemachtigd gaat hij terug naar zijn volk en doet iets wat je niet zou verwachten van een zoon.
Eén ding dat je moet weten is dat Nauda een tweelingzus genaamd Naula heeft en ze verbonden zijn in gedachten en gevoelens. Wanneer Naula er met een kroonstuk vandoor gaat, doet hij er alles aan om haar te vinden.
Hij vermoord iedereen die in zijn weg staat en Naula krijgt gevoelens voor Abe.

Er zijn gevechten, doden, bijzondere situatie en verraad. Abe is namelijk zo verliefd op Naula dat hij zijn eigen vrienden en collega’s verraad.
Hij geeft Nauda het laatste kroonstuk, waardoor hij recht heeft The Golden Army te ontwaken en zo de wereld kan veroveren. Hellboy en Nauda vechten tot de dood.

Ondanks dat ik geen fan ben van Hellboy, vond ik het een leuke film. Misschien grotendeels door Nauda, omdat ik nog altijd bezig ben met het analyseren van dit karakter. Er is weinig achtergrond informatie, iets dat me altijd irriteert, haha.

0
Follow:
Melanie van Garderen
Melanie van Garderen

Melanie blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Ook is zij schrijver van de Thriller Cyanide

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge