Gevallen Dromen door Sarina Bowen

Gevallen Dromen door Sarina BowenGevallen dromen By/Door Sarina Bowen
Uitgever/Publisher SVM Publishing Op/On 28 May 2019
Genres: New Adult, Sports
Goodreads
four-stars

In een oogwenk veranderde mijn leven.

Het was de bedoeling dat ik aan mij studie zou beginnen als lid van het dameshockeyteam van Harkness. In plaats daarvan verschijn ik in een rolstoel op de campus.

Alles aan mijn nieuwe leven is moeilijk en er is maar een persoon die dat snapt. Tegenover mijn kamer zit namelijk de enige andere studentenkamer die speciaal toegankelijk is voor mindervaliden. En daar woont de onwaarschijnlijk aantrekkelijke Adam Hartley. Zijn been is op twee plaatsen gebroken.

We krijgen een band vanwege gedeelde frustratie over kapotte liften, hockeywedstrijden en teleurstellingen. We zijn gewoon vrienden, tot die nacht waarin alles uit elkaar valt. Of in elkaar klikt. Het enige wat ik weet, is dat ik voor hem gevallen ben. En hard ook.

Maar kan Hartley wel van iemand houden die zo gebroken is als ik? In zijn donkerbruine ogen schuilen zijn eigen demonen. En terwijl mijn problemen voor iedereen duidelijk zichtbaar zijn, zitten zijn littekens diep van binnen verborgen.

‘Niemand schrijft over hockey zoals Sarina Bowen’– Elly Kennedy, NYT-bestsellerauteur van DE DEAL

Het verhaal van Gevallen Dromen.

Corey zou als ijshockeymeisje naar college gaan, maar door een ongeluk zit ze nu in een rolstoel. Buiten het feit dat haar dromen kapot zijn, loopt ze tegen allerlei problemen aan voor mindervaliden. Probleem 1: Een apart gebouw op de campus waar alle mindervaliden zitten.
Godzijdank zit tegenover haar de superhotte Hartley. Speler van het herenhockeyteam. Zijn been op twee plaatsen gebroken.

Ze leren elkaar steeds beter kennen en buiten dat Hartley echt een ontzettend leuke gast is, heeft hij ook zijn problemen die hij met zich meezeult. Langzaam maar zeker groeien hij en Corey steeds meer naar elkaar toe en leert Corey hem goed kennen. Tot die ene avond waarop alles in duigen valt.

-Heb ik al eens gezegd dat je knap bent? 
-Steeds als ik je te eten geef.
-Precies. Geef hier.

Schrijfstijl:

Naast Elle Kennedy is mijn andere favoriete New Adult auteur Sarina Bowen. En dus was ik weer super blij dat ik dit boek mocht lezen. Ik heb weer intens genoten van haar geweldige schrijfstijl. Zoals altijd schrijft ze vanuit de ik en vanuit beide personages. Hartley en Corey zijn geweldig en je sluit ze heel snel in je hart.

Iedereen heeft zijn eigen zooi, Callahan. Iedereen. Dat van jou zie je meteen. Daar benijd ik je niet om. Maar iedereen heeft iets, of je het nou kunt zien of niet.

Wat vind ik van Gevallen Dromen

Dit was het eerste deel van The Ivy Years. Het verhaal van Corey en Hartley is een prachtige. Ik vind het heel goed hoe Sarina deze onderwerpen aansnijdt. De problemen voor mindervaliden. De dromen van universiteitsstudenten en wat er allemaal mis kan gaan. Hoe de jeugd in Amerika gepusht wordt. Er worden veel dingen aangehaald en goed uitgewerkt. Want vooral dat laatste is altijd een dingetje. Er zijn geen losse eindjes en het verhaal vlot goed. Ik vond dit een heel mooi verhaal en Hartley en Corey zitten voor altijd in mijn hart. Dit was tevens een van mijn eerste ijshockeyverhalen en ik ben verslaafd. Precies wat Elle Kennedy altijd zegt: Niemand schrijft over ijshockey zoals Sarina dat kan.

Heel erg van genoten.

Het fijne is dat dit boek echt helemaal los te lezen is. Er zijn geen losse draadjes aan het eind en hoewel het een deel 1 is van een serie, heeft deel 2 niets meer met Corey en Hartley te maken. Het enige is dat ze af en toe voorbij huppelen. Ik vind dus ook echt dat je niet op deel 2 hoeft te wachten of zelfs op de andere 6 delen, om dit deel te lezen.

‘Je bent het perfecte meisje,’ zegt hij tegen mijn lippen. ‘Je bent lekker, maar je haat het om te winkelen. Die jurk is geweldig. Op mijn vloer.’

Conclusie

Moet je lezen!

Kopen op Kobo

four-stars
DunTax
0
Follow:
DunTax
DunTax

Mariëlle blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Verder vertelt ze over haar leven als tweelingmama. Ook is zij schrijver van de New Adult-serie Structure en staat ze drie dagen per week voor haar SBO-klas.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Delen is lief!

2 Comments

  1. 16 December 2019 / 23:44

    Fijn deze uitgebreide Review en uitleg over de serie. Al vind ik het zelf altijd wel fijn om boeken uit een serie in volgorde te lezen. Zelfs als personages maar zijdelings voorbij komen, heeft het soms toch net wat extra’s.
    Patricia onlangs geplaatst…De Bende van Jan de Lichte op NetflixMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge