Frontier (Seizoen 1)

Mijn Recensie:

Hallo Jason Momoa. En toch was de enige reden waarom ik deze serie ging kijken, mijn moeder. Continu zat ze aan mijn hoofd te zeuren of ik al was begonnen. En het maakte niet uit hoe vaak ik het voorbij had zien komen op Netflix en hoe fan ik ook mocht zijn van Jason, de samenvatting trok me totaal niet aan.

Jason speelt een karakter Declan Harp. Het speelt zich af in de tijd dat alles rondom pelzen belangrijk was. Er een is een sterk verhaallijn, goede karakters en nog veel betere acteurs.

We beginnen in Engeland waarbij een jongeman genaamd Michael, een meisje en een andere jongeman een schip proberen te beroven voor wat geld. Dit gaat uiteraard verkeerd. Michael wordt uiteindelijk wakker als het schip op zee zit.
Benton, de baas (soort van) geeft hem een kans om het meisje en zichzelf te redden van de gevangenis en dat betekent: het vertrouwen winnen van Declan Harp en hem naar Benton toebrengen.

Een aspect dat ik ook erg verfrissend vond was het feit dat er indianenstammen gebruikt werden. Ik vind nog altijd dat er te weinig van wordt gebruikt. Ik snap enigszins wel waarom, maar jammer is het wel.

Maar Michael is veel meer dan hoe hij daarop reageert en wat hij uiteindelijk doet. Michael is oprecht, te vertrouwen, soms laat hij zich teveel door zijn emoties meeslepen, maar hij doet er alles aan om zichzelf te blijven. En helaas brengt dat offers met zich mee, grote offers.

Naarmate de verhaallijn vordert en zich onderwerpen openbaren kun je niet anders dan meevoelen met de karakters. Het voelt echt. Het verraad, de agressie, de pijn, alles komt zo goed over. En tijdens het kijken had ik geen idee waar ik precies op moest letten en waar bepaalde personages mee bezig waren. Ik kon het niet lezen in hun gedrag, houding of gezichten en daar hoe ik van. Hoe vaak komt het niet voor dat je de uitkomst van een film of boek al kunt raden? Meer dan je op twee handen kunt tellen. Het gebeurde dus niet tijdens het einde van deze serie.

Seizoen twee staat zelfs al op Netflix. Elk seizoen heeft zes episodes, erg weinig dus, maar ik denk ook niet dat er meer voor nodig is. Het is allemaal erg duidelijk.

Ohja, Captain Chesterfield. Nog nooit had ik van deze acteur gehoord, schijnbaar ook een producer, maar mijn god… Als Captain Chesterfield? Hallo, hallo. Zonder baardje, neeh… See for yourself!

0
Follow:
Melanie van Garderen
Melanie van Garderen

Melanie blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Ook is zij schrijver van de Thriller Cyanide

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge