Fred & George #2: De eerste check-up

Afgelopen week was het zover.

Mijn eerste Centering Pregnancy bijeenkomst en dezelfde middag nog naar het ziekenhuis voor een check-up.

Hier was ik 13 weken zwanger.

Centering Pregnancy

Wat is dit? Nou simpelweg gezegd, zit je met een groepje medezwangeren en bespreek je waar je last van hebt, waar je tegenaan loopt en wat anderen daar mee doen. Oftewel, mensen om tegen te zeiken.
Als eerste moet je je bloeddruk meten en dan gaan ze het hartje van je baby luisteren.

Eerste waarschuwing bij mij was: misschien kan ik ze niet allebei vinden.
Aangezien ik inmiddels zelf weet dat ze naast elkaar liggen en waar ongeveer, ging het toch goed en hoorde ik twee hartjes vrolijk bonken. Stiekem opgelucht, want de laatste keer dat ik het hoorde was ik 10 weken en 4 dagen en nu was ik 15 weken en 2 dagen. Het was dus 5 weken geleden. Toch wel fijn om dan te horen.

Vervolgens hebben we twee uur lang dingetjes besproken en oefeningetjes gedaan. Het was best gezellig.

Thuis

Mijn schoonmoeder heeft de achteruit gewassen, want dit vind ik lastig. Ik heb een domme angst voor huishoudtrappen en rekken doet pijn. Dus voor mij is het een stuk lastiger dan voor haar.
Ondertussen heb ik de plinten van de kinderkamer geverfd, want die had Marc dinsdagavond met mijn broertje opgehaald en stond in delen in de woonkamer.

Crescent Moon and Cloud Wind Chimes

Gynaecoloog

Om half vier mochten we naar de gyneacoloog. Ik had gevraagd dat wanneer hij zou zien wat het worden, hij het wilde zeggen. Dit vond hij lastig want 15 weken is erg vroeg en je kunt het verkeerd zien. Nadat ik aangegeven had, dat ik hier van bewust was, heeft hij toch zijn best gedaan.

Fred was allemaal lekker aan het koppeltje duikelen, schoppen en dansjes aan het doen. Nogal een uitdaging om te meten, maar wel heel leuk om te zien. Van Fred hebben we dan ook een waarschijnlijk geslacht te horen gekregen. Na de meting bleek dat Fred prima op schema loopt.

George daarentegen, zat rustig op het gemak onderin de vruchtzak. Lekker vanaf de zijkant zichtbaar, te chillen. Alsof George wilde zeggen: Fred slooft zich maar lekker uit, ik zit hier prima. Voor het meten fijn. Ook met George is alles goed. Voor het geslacht niet. Aangezien George vanaf de zijkant te bekijken was, weten we nog steeds niks. Ook geen misschien.

Helaas kregen we deze keer geen echo mee.

Op 9 februari ga ik voor de 20-weken echo dus daarna krijg je weer een update over Fred en George! In ieder geval over henzelf.

Ik heb wel een leuke quote uitgezocht voor achter de bedjes 😀

DunTax
0
Follow:
DunTax
DunTax

Mariëlle blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Verder vertelt ze over haar leven als tweelingmama. Ook is zij schrijver van de New Adult-serie Structure en staat ze drie dagen per week voor haar SBO-klas.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge