De Bijles door Sara Ney

De Bijles door Sara NeyDe Bijles By/Door Sara Ney
Serie: Hoe sla je een hufter aan de haak #1
Uitgever/Publisher Tinteling Romance Genres: New Adult
Pagina's/Pages: 375
Goodreads
two-half-stars

Grofgebekt. Arrogant. Een klootz*k**.** Er is geen twijfel over mogelijk, Sebastian 'Oz' Osborne is de meest gelauwerde atleet van de universiteit, en waarschijnlijk ook de grootste hufter. Een lopend, pratend cliché. Hij heeft vieze praatjes, een geweldig lichaam en het kan hem geen barst schelen hoe jij of anderen over hem denken.

Slim. Elegant. Conservatief. Vergis je niet, Jameson Clarke mag dan misschien wel de meest hardwerkende student van de universiteit zijn, ze is zeker niet preuts. Ze brengt het merendeel van haar tijd door in de bibliotheek en is waakzaam als het gaat om viespeuken, atleten en hufters. En Oz Osborne valt in al die categorieën. Jameson is slim, sarcastisch en… zeker niet wat je op het eerste gezicht zou verwachten.

Hij wil haar beter leren kennen.
Hij wil haar helemaal gek maken.
Hij wil… Haar.

Waarschuwing: dit boek bevat seks, drugs/alcohol of geweld.
Warning: this book contains sex, drugs/alcohol or violence

Ik wil Tinteling Romance bedanken voor het verstrekken van een ebook in ruil voor een eerlijke recensie

Mijn recensie van De Bijles:

Jamesons scherpe blik die langzaam langs de arm van die rooie chick gaat, mist niets. Haar blik glijdt naar beneden, naar de hand die in mijn kruis is gestoken.

Het verhaal van De Bijles:

Het verhaal gaat over Sebastian en Jameson, oftewel Oz en James/Jimbo. Jameson is een keurig meisje dat hooggesloten vestjes draagt en een jongensnaam heeft. Oz is de plaatselijke worstelheld en de beste van het collegeteam. Een echte “jock”.
Een weddenschap brengt hen in contact en zorgt ervoor dat ze langzaam maar zeker naar elkaar toegroeien.

Schrijfstijl:

Ik vond de schrijfstijl van Sara Ney niet superfijn. Soms kwamen er zinnen achteraan als: Duw een pluk haar weg. Pak mijn koffie. Neem een slok. Hier stoorde ik me aan, maar dat is mijn ding. Je leest veel vanuit Oz, maar ook vanuit James. De wisseling is fijn en ik vind dat ze mannen goed beschrijft. Het is geschreven in de eerste persoon tegenwoordige tijd.

‘Hé, James?’
Sinds de dag dat we elkaar hebben ontmoet, noemt hij me bijna nooit James – altijd Jim of Jimbo – en ik geniet ervan hoe het klinkt als hij mijn naam fluistert.

Wat vind ik van De Bijles:

Het begon heel cliché. De jongen ging een weddenschap aan om het nerderige meisje te zoenen en ik dacht echt: oh nee, dit wordt een she’s all that verhaal. Maar dat was gelukkig niet zo. Het was alleen een manier om te beginnen. Niet dat het verhaal daarna veel dieper werd. Oz en James hadden vooral interactie in de bieb en verder werd er ook weinig extra’s verteld. Ik heb geen idee meer hoe James haar vriendinnen heten (en ik heb het boek vanochtend dichtgeslagen).

Ergens op 93% komt er een infodump over wat Oz allemaal over James weet en ik zat echt met open mond te kijken. Hoe weet hij dit? Ik wist dit niet? Heb ik een hoofdstuk gemist? Dit vond ik heel erg jammer. De personages bleven voor mij erg oppervlakkig en er zat weinig diepgang in het verhaal. Alles wat diepgang aan het personage had kunnen geven, werd alleen terloops genoemd. Aan het begin wordt gezegd dat Oz erg veel werkt aangezien hij geen trustfund of iets dergelijks heeft. Op de helft stond er: Ik sta voor haar deur. Eindelijk heb ik vrij tussen mijn werk en mijn trainingen door. Ik dacht letterlijk: Oh ja, hij moet werken. Er wordt nergens genoemd wat voor werk hij doet, en er is geen enkele scène die zich daar afspeelt. Ik heb dit behoorlijk gemist. Ook wordt er aan het eind een verhaallijn geopend die totaal niet afgemaakt wordt en waar ik echt een wtf moment door had. Ik ga er stiekem een beetje vanuit dat dit een opening is voor deel 2, maar ik snap er niks van en ergerde me er kapot aan.

Al het bovenstaande weegt voor mij niet op tegen de humor in het boek. Die was leuk, maar niet leuk genoeg om meer sterren te scoren. Dit is een verhaal wat je even snel tussendoor leest, maar voor mij niet gaat blijven hangen.

God, ze is perfect.
Pienter en prachtig en slim. Met perfecte lippen en perfecte tieten en door haar is het echt een complete chaos in mijn hoofd.

Conclusie :

Lekker tussendoortje

Partnerlinks: AMAZON | KOBO

Wil je nog iets soortgelijks lezen? Kijk dan hier!

two-half-stars
DunTax
0
Follow:
DunTax
DunTax

Mariëlle blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Verder vertelt ze over haar leven als tweelingmama. Ook is zij schrijver van de New Adult-serie Structure en staat ze drie dagen per week voor haar SBO-klas.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge