Castlevania S2

Een jaar lang heb ik moeten wachten op seizoen 2! Had ik al eens gezegd dat ik fan ben van Alucard? Nee, dan zeg ik het nog een keer.

Dit seizoen kregen we acht afleveringen in plaats van de vier in seizoen één. Dat was wel een feestje waard.

Seizoen twee ging verder waar het was geëindigd. Sypha, Trevor en Alucard waren op weg om Dracula om zeep te helpen. Tussendoor gebeuren allerlei andere dingen waardoor de relaties tussen de karakters steeds duidelijker werden.

Opnieuw kwamen er hier en daar stukje herinneringen van meerdere personages naar voren zodat onbeantwoorde vragen eindelijk een antwoord kregen.

Nieuwe karakters werden geïntroduceerd en de een was vervelender dan de ander. Vooral het verraad en vertrouwen was goed onderbouwd.

De relaties tussen het drietal was nog steeds hetzelfde. Alucard en Trevor gedroegen zich nog altijd als kinderen. Ik was dan ook ontzettend blij dat gelukkig geen kinderserie is, want er vlogen wel wat dingen voorbij die overduidelijk voor volwassen waren.

Echter brak mijn hart wel een beetje tijdens bepaalde scènes. Dit hadden ze al goed naar voren gebracht in seizoen 1 maar het was nu overweldigend.

Gosh, vooral de echte laatste scène… De vraag was dan ook: “Hoe durven ze daarmee te eindigen?”. Het was zo vreselijk zielig.

De wereld die in s1 slechts klein wereld gehouden, werd in s2 meer naar voren gebracht. Er waren meerdere locaties goed afgebeeld. Daarbij kregen we ook meer te weten over de magische krachten.
Oh en de gevechtscènes waren EPIC.

Al met al was dit weer een geweldig en veel te kort seizoen.

0
Follow:
Melanie van Garderen
Melanie van Garderen

Melanie blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Ook is zij schrijver van de Thriller Cyanide

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge