Captain Marvel

three-half-stars

Carol Danvers wordt één van de meest supersterke helden van de aarde. Ze zit in het midden van een oorlog in de ruimte en op aarde tussen twee rassen.

De film begint als we Vers, afkorting van haar achternaam, zien in de wereld waarin ze leeft. Al snel wordt duidelijk wat er mis met haar is en wat voor baan ze hier heeft. Ze zijn in oorlog met een ras die van gedaantes kunnen verwisselen. Als Vers op aarde terecht komt, zit Shield er natuurlijk al bovenop. Dit levert mooie stukjes op.

Langzaamaan komen we achter de waarheid van haar echte bestaan. Het leuke aan deze film was dat er geen superhelden zijn behalve zij. Tony Stark is er maar daar hield het ook op.

De samenwerking tussen haar en Fury verliep makkelijk en met de nodige grapjes. Het meest bijzondere vond ik hoe jong ze Fury hadden doen lijken. Ik bedoel. De man is oud en een geweldige acteur, maar oud. Echter was deze film ook een verfrissing. In alle andere Marvel films werd het al snel duidelijk hoe goed onze helden waren met hun krachten terwijl onze Vers dit allemaal nog moest uitzoeken.

Deze film werd in Amerika niet zo goed ontvangen en dat snapte ik wel. Alle superhelden in de Marvel films waren al langere tijd op het scherm te zien terwijl zij ineens in beeld kwam. Ondanks alle negatieve recensie vond ik het zeker een leuke film. Maar het was zeker niet zoals de andere Marvel delen. Soms vond ik de film erg rommelig overkomen en ik had werkelijk geen idee of dit kwam door mij of de film zelf. Misschien omdat ik er mee van had verwacht? Of totaal iets anders. Of misschien kwam het omdat ik de hele film zat te wachten op één van mijn favoriete karakters om er dan achter te komen dat hij in de laatste vijf minuten verscheen? Ja, ik was not amused.

SPOILER ALERT! (voor mensen die nog niet Guardians of the Galaxy hebben gezien): In The Guardians of the Galaxy konden we zien hoe Ronan de Kree gemeenschap wilden vernietigen. Het was wel erg leuk om meer te weten te komen over dit ras!

Uiteindelijk gaf ik de film een zeven.

three-half-stars
0
Follow:
Melanie van Garderen
Melanie van Garderen

Melanie blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Ook is zij schrijver van de Thriller Cyanide

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge