Captain America: Civil War

Door de verschillende meningen van Iron Man en Captain America ontstaat er een ruzie waarbij de groepen tegenover elkaar kom te staan.

Geloof het of niet. Ik had deze film tot een aantal weken geleden nog nooit gezien. Shame on me. Sinds de release van The Winter Soldier, aangezien hij supervet is, kon ik niet geloven waar deze film over ging. Deze film startte al met een behoorlijk gevecht en eindigde met een bloedbad. Marvel houdt overduidelijk van zijn verwoestende scenes waarin onze helden moesten vechten tegenover allerlei slechteriken.

Ik was nogal verbaasd dat Amerika en zoveel andere landen besloten een soort wet op te stellen waaronder de Avengers vielen. Nooit gedacht dat zoveel landen de helden in een slecht daglicht zouden zetten.Veel karakters in deze film hadden problemen met hun gevoelens. Ze wisten niet hoe ze ermee om moesten gaan of voelde zich schuldig. Wat natuurlijk heel logisch was. Het verbaasde me om te zien hoe gevoelig sommige van hen waren. Het was goed om te zien hoe ze dat met zich meedroegen. Vaak genoeg zagen we hoe sterk ze waren.

Deze film was vooral gericht op Captain America zelf en met name op zijn vertrouwen en vriendschap met Bucky Barnes. De vriendschap tussen hen was mooi en puur. Na al die tijd, na alles wat zij allebei in het verleden hadden gedaan, bestond de loyaliteit tussen hen nog altijd. Het was puur en mooi. Hierdoor ontstond er een grote lijn tussen de Avengers en de groep die Steve had samengesteld om Bucky een kans te kunnen geven.

De vechtscenes tussen hen waren geweldig. Veel actie, soms ook humor en niet te vergeten de haat tussen hen in. Ik vond het een geweldige film maar wellicht komt het omdat ik The Winter Soldier, The White Wolf oftewel Bucky super vindt.


0
Follow:
Melanie van Garderen
Melanie van Garderen

Melanie blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Ook is zij schrijver van de Thriller Cyanide

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge