Brain on Fire

Mijn Recensie:

Deze Neflix orginal komt uit 2016, maar het rare is dat de acteur die de vader van Susannah speelde een antal weken terug erover twitterde. Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De vrouw die dit echt heeft meegemaakt heeft hier ook een boek overgeschreven.

Susannah is een jonge meid die een droombaan bij the New York Times heeft. Ze schrijft, ze heeft een leuk vriendje, een goed leven totdat er iets vreemds met haar gebeurt. Het begon met het te laat komen op haar werk tot ze tijdens net slapen ineens een toeval krijgt. Ze beland in het ziekenhuis en vanaf daar wordt het kwaad tot erger. Ze gaat door het lint, daarna lacht ze en huilt weer. Er is niets concreets waaruit op te merken is waar het gedrag vandaan komt. Je ziet haar veranderen in een energieke vrouw in een kasplantje. Het was heel bizar om te zien hoe snel iemand hierin kon veranderen zonder een echte reden. Dat was ook de vraag van de dokters, waar kwam het vandaan? Gelukkig kreeg ik eindelijk de reden waarop ik had zitten wachten. Het was een heel bijzonder verhaal.

Maar ik vond het nog mooier om te zien hoe iedereen aan haar kant stond en haar probeerde te helpen. Hoewel haar moeder de rustige was, was haar vader een heethoofd en wie gaf hem ongelijk? Het is wel je dochter die daar ligt. Haar vriend was de persoon die alle credit moest krijgen. Hij bleef nacht en dag aan haar zijde, schreef liedjes zodat het haar kon helpen.

Aangezien ik haar boek nog niet heb gelezen, iets dat ik wel wil gaan doen, vroeg ik mij een aantal dingen af. Is deze film gemaakt om duidelijk te maken dat er meer onderzoek moet komen naar deze ziekte? Of dat ze meer onderzoek moeten doen als ze niet weten waar een bepaalde oorzaak vandaan komt? Misschien was het een statement om duidelijk te maken dat het zorgsysteem begint te falen en was dit een oproep om duidelijkk te maken dat het niet meer kan.

Ik heb deze film een 8 gegeven.

 

0
Follow:
Melanie van Garderen
Melanie van Garderen

Melanie blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Ook is zij schrijver van de Thriller Cyanide

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge