Avondeten is een ramp hier thuis

chef, cooker, cooking

Een menu bedenken is een ramp. Volgens mij heeft iedereen daar wel ervaring mee. Elke dag dat tripje naar de supermarkt en dan sta ik daar weer met dezelfde vraag. Ik zweer het dat ik nooit Struik eet, maar op dat moment hoor ik de reclamestem: Wat eten we vandaaaaaaag??

Alles wat ik op dat moment denk is: Joost mag het weten…
Maar ja, geen Joost in de buurt natuurlijk.

Een weekmenu

Ik zou dolgraag een weekmenu bedenken. Zeker dadelijk als de kinderen er zijn. Het lijkt me zo handig om gewoon maar één keer mijn hoofd te hoeven breken over wat we de hele week gaan eten. Daarbij lijkt het me super handig als ik het gewoon mee kan bestellen als ik mijn Jumbo boodschappen bestel.

En nu denk jij waarschijnlijk: Wat houd je tegen?

Spaghetti on White Plate

Moeilijke eter

Een paar jaar geleden zei Marc tegen mij: ‘Jij lust echt bijna niks.’
Dat was de eerste keer dat ik dat te horen kreeg. En op één manier heeft hij gelijk: je maakt mij echt niet blij met een potje bonen van de HAK. Of worteltjes uit pot…

Geef mij maar lekker broccoli, of een lekkere wrap met kip.

Maar als ik het woordje wrap hier thuis laat vallen, dan gaat er al iemand over zijn nek.
Ik ben Hollands, zegt hij dan, ik eet aardappels, vlees en groente. Echt? Wat moet je met zo’n man? Zeker als je zelf graag eens iets met rijst eet, of pasta. Nou, één keer in de week macaroni met rode saus en wat wokgroente (die ik er met veel moeite doorheen heb gedrukt) is echt genoeg pasta voor hem.

Zelfs een broodje hamburger is eigenlijk al niet helemaal naar zijn zin… en die laat hij vaak voor de helft staan. Aardappelschijfjes moeten niet meer dan dat zijn. Geen kruiden en niet gewafeld. Krieltjes liever niet en die partjes zijn al helemaal not done… Aardappelpuree kan nog net door de opening.

Vlees is zijn favoriet, maar liever geen slavinken, of cordon blue. Daar houdt hij ook niet zo van… en voor de makkelijkheid ook geen vis.
Bij groente, alleen Nederlands, maar geen sla (nederlandser kan niet, maar oké). Courgette? Ieuwl… Aubergine heb ik maar niet geprobeerd… En als ik sla neem, dan doe ik alles wat erin gaat, maar ernaast voor mezelf om later te mengen, want hij zal toch een tomaat vinden, zeg.

En dus sta ik elke dag vertwijfeld in de Jumbo, wat ik nu weer voor moet schotelen.

Geen keuken

Op dit moment heb ik ook nog geen keuken en kook ik op het campingstel van mijn oom en tante. Twee pitjes. Yes… Je snapt dat dit zaken een heel stuk bemoeilijkt. Godzijdank heb ik een combi-magnetron voor weinig op de kop getikt, waardoor ik nog wat variatie toe kan passen. Ik kan niet wachten tot mijn echte keuken er is. Daar zit een stoomoven in waar ik later nog op terug kom en dan is hij zwaar de sjaak. Want dan gaan we pas koken… verse groente en dergelijke.

Fries and Burger on Plate

Nu de grote vraag: iemand tips?

Hoe laat ik hem beter eten?
Ik heb al geprobeerd om het toch gewoon te maken, maar dan gooit hij het weg en eet een boterham… En aangezien het geen kind meer is dat ik makkelijk kan verbieden om iets anders te pakken, is het nogal een uitdaging.

Alsjeblieft… HELP!!

DunTax
0
Follow:
DunTax
DunTax

Mariëlle blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Verder vertelt ze over haar leven als tweelingmama. Ook is zij schrijver van de New Adult-serie Structure en staat ze drie dagen per week voor haar SBO-klas.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge