300

300 (2006)Mijn Recensie:

Warning… Deze film is slecht voor je hormonen en hoewel deze film al een aantal jaar oud is, zijn er vast mensen die hem nog niet hebben gezien.

Wat me vooral verbaasde was dat dit een budgetfilm was en dat hij veel gemengde recensies heeft gekregen. Ik had hem vroeger eens gezien, maar kon me er niets meer van herinneren dus besloot ik hem nog eens te zien. We volgen Koning Leonidas, de leiders van de Spartans. Hij kwam op mij over als rechtvaardig, betrouwbaar, een leider die keuzes maakt voor zijn volk en niet uit eigen belang. De persians zijn een gevaar en bedreigen de Spartans. Het antwoord hierop is een trap in een kuil waar je nooit meer levend uitkomt. Leonidas heeft geen andere keuze om toestemming te vragen aan orakels die het afwijzen, maar je bent geen koning als je luistert naar hen. Dus doet hij wat hij moet doen. Ze gaan vechten en hebben een geweldige vechttechniek. Ik was er echt door geïntrigeerd.

Wat me verbaasde wat de droge humeur in het script. Vooral omdat het een vechtfilm was had ik dit niet zien aankomen, maar ik heb dus wel flink in een deuk gelegen. De god king was Xerxes. De leider van de Persians en een man die nogal een uniek uiterlijk heeft. Niet te vergeten dat zijn stem en lengte aangepast was. Ik had geen idee waarom, maar ik kon naar die man blijven kijken. Niet omdat ik hem aantrekkelijk vond, maar hij heeft iets wat je naar hem toetrekt.

Overigens was dit de meest bloederige film die ik ooit heb gezien. De speciaal effecten zorgden ervoor dat de spetters en plasjes overal naartoe vlogen en de brute moorden lieten ze gewoon vrolijk zien. Als je hier niet tegen kunt, raad ik hem af.

De vriendschap tussen al deze soldaten was bijzonder om te zien. Ze vochten als een en rouwde om hun doden. Niet zoals in de meeste films waarbij ze de doden ergens dumpen en geen verdriet toonde.

Iets wat ik niet had verwacht was de manier waarop Leonidas iemand afwees. Ik snapte zijn redenen, maar het was behoorlijk hard om te zien en daardoor zorgde hij voor een vijand, een verrader. Het maakte even duidelijk dat het hart van een mens zwart kan worden en tot dit soort dingen in staat kan zijn.

Deze film heeft van mij een 8 gekregen.

 

0
Follow:
Melanie van Garderen
Melanie van Garderen

Melanie blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Ook is zij schrijver van de Thriller Cyanide

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge