Dumplin

Dumplin

Titel: Dumplin’
Releasedatum: 7 december 2018
RegisseurAnne Fletcher
CastJennifer Aniston, Danielle Macdonald, Luke Benward, Odeya Rush, Bex Taylor-Klaus
Tijd: 110 minuten
Tagline: Go Big or Go Home
GenreKomedie, Drama
Kijkwijzer: 6+

Rating: [usr 2.5]

Verhaal van Dumplin’:

Willowdean, bijgenaamd Dumplin, is de plus-size tienerdochter van een voormalig schoonheidskoningin. Ze stelt zich kandidaat voor de lokale schoonheidswedstrijd genaamd ‘Miss Teen Bluebonnet’, dit als protest. Deze ingeving van haar escaleert wanneer andere deelnemers in haar voetstappen treden waardoor de schoonheidswedstrijd in het kleine dorpje in Texas op een revolutie uitdraait.

Wat vond ik van Dumplin’

Ik heb me enorm geërgerd aan het hoofdpersonage.
Willowdean heeft een enorm slecht zelfbeeld en dat is eigenlijk het meest irritante aan haar. Ze doet alsof de hele wereld tegen haar is en iedereen haar een dikke zeekoe vindt. Maar dat is helemaal niet zo. Haar beste vriendin ziet haar niet zo. Er is zelfs een jongen verliefd op haar, maar volgens Willowdean kan dat helemaal niet.

Ik begrijp werkelijk niet waarom iedereen dit zo’n geweldige film vindt. De enige echte reden dat ik ben blijven kijken is het dragqueen stukje en de muziek van Dolly Parton, want dat was leuk. Ik vond de bijkarakters ook veel leuker dan het hoofdpersonage.

Er was niemand die haar anders behandelde dan haar eigen hoofd en ik ergerde me er dood aan. Wat ik wel goed vond aan de film is hoe ze de beauty pagants – of hoe je het ook schrijft – aanpakken. Want ik ben het met het feit eens dat daar altijd alleen van die poppetjes aan meedoen, maar ik ergerde me opnieuw aan het feit dat Willowdean tegen haar beste vriendin zei dat zij bij die poppetjes hoorde. Oftewel wat heb jij in godsnaam om je onzeker over te voelen? Jij bent wel slank. Like, waarom mogen slanke mensen niet onzeker zijn? Waarom horen die wel bij de poppetjes? Gelukkig is daar niet het laatste mee gezegd, maar ik vond het eerlijk gezegd leuk vermaak als achtergrond terwijl ik aan het schrijven was. Maar ik ben blij dat ik het niet als avondvullende film heb opgezet.

Check de film op Netflix

Volg:
DunTax
DunTax

Mariëlle blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Verder vertelt ze over haar leven als tweelingmama. Ook is zij schrijver van de New Adult-serie Structure en staat ze drie dagen per week voor haar SBO-klas.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Delen is lief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.