Dumbo


Wat vind ik van Dumbo?

Een jonge olifant met veel te grote oren wordt geholpen door twee kinderen om te leren vliegen. Wanneer de plannen van het circus veranderen, komen de kinderen achter de donkere geheimen van het pretpark waar ze leven.

Tim Burton en Dumbo. De perfecte match. Iedereen die Tim Burton kent, weet wat voor films hij maakt en in welke stijl. Het is een bepaalde stijl waar je echt van moet houden.

Max, de circus directeur, heeft al zijn geld ingezet op de olifanten. Dumbo, de kleine olifant wordt geboren met vreselijke grote oren. Milly en Joe, de kinderen, komen erachter dat hij kan vliegen. Dit levert de meest schattige scenes op.

De wereld die Tim Burton heeft gecreëerd in deze Disney films is prachtig. Het is heel anders dan in de animatie film maar ook weer hetzelfde. Het is moeilijk uit te leggen. Het is magisch en mooi. Het is natuurlijk wel duidelijk dat bepaalde dingen gemaakt zijn met de computer. Toch maakt het helemaal niets uit.

Deze Dumbo is de meest schattige kleine olifant met grote oren die ik ooit heb gezien.De andere karakters in deze film blijven redelijk op de achtergrond terwijl dat in de animatie niet zo is. Sommige mensen vinden dat vervelend en sommige vinden dat helemaal niet erg. Ik hoor bij de laatste groep. Ik vind het helemaal niet erg dat Tim Burton zich gefocust heeft op de herenig met zijn moeder.

De villian in deze film is erg goed weggezet. Tijdens het kijken wordt het al snel duidelijk hoe zijn echte plannen in elkaar steken.Het einde van deze film laat je een traantje wegpinken. Het is ontzettend schattig en mooi om te zien hoe het uiteindelijk allemaal goed komt.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.