Deadpool & Deadpool 2

Mijn Recensie:

Maar wat we in het begin zagen was dat Wade onderdeel was geweest van de special forces en daarna werd hij een huurling. Zolang iedereen genoeg betaalde werd je zijn opdrachtgever. Op een avond liep hij in zijn kroeg een prostituee Vanessa tegen het lijf. Ze werden een stel, hadden al het geluk mee tot ze te horen kregen dat Wade uitzaaiingen in zijn hele lichaam had. Hij maakte de keuze voor Vanessa om haar een vervelende toekomst te besparen en ging naar iemand die hem kon genezen. Hij kwam er alleen achter dat het niet helemaal het geval was. Marteling naar marteling tot hij eruit zag als een brandwondepatiënt.

Wat een grap. Ik had deze film en Deadpool 2 als een marathon bij de bioscoop bekeken. Het was de eerste keer dat beide film had gezien en de reden daarvoor was dat ik geen grote fan van Ryan Reynolds was of ben (al kan ik nu zeggen dat het verbeterd is). Maar vanaf de eerste de minuut had ik me kostelijk vermaakt. Wat een film, wat een humor en zo ontzettend flauw dat de hele zaal in een deuk lag.

Ik vond het erg leuk dat de producers duidelijk maakte hoe Deadpool de persoon was geworden wie hij was. Ze blikten terug naar een verleden en gingen weer terug naar het heden waarin het hele verhaal werd voorgelegd.
De aanwijzingen naar andere films en het voor schuld zetten van andere films of zichzelf was erg grappig. Ik had nooit verwacht dat Deadpool zo’n grappige film zou zijn.
Er kwam grof taalgebruik in deze film, maar dat was iets wat ik helemaal niet erg vond. Al waren de delen waarin hij x-men en andere mensen uit de Marvel wereld belachelijk maakte het beste naar voren.

Ik gaf deze film op IMDb een 9. Een lekker hoog getal voor een film die super was!

Josh Brolin, Ryan Reynolds, Bill Skarsgård, Morena Baccarin, Lewis Tan, Rob Delaney, Julian Dennison, Zazie Beetz, and Brianna Hildebrand in Deadpool 2 (2018)Mijn Recensie voor Deadpool 2:

In dit deel moest Deadpool een jongetje met gevaarlijke handen beschermen tegen iemand uit de toekomst. Zijn naam was Cable en hij kwam in onze wereld, omdat hij alleen zo zijn familie kon redden. Hij stelde hierdoor een team samen uit de x-men wereld en werkten daarmee samen om Cable te verslaan.

Nadat ik Deadpool had gezien, had ik geen idee wat ik kon verwachten voor deel 2. Ik had natuurlijk de trailer gezien, maar daar werd ik niet echt wijzer van. Iemand van de toekomst. Jup, genaamd Cable en een jongetje dat zijn krachten niet onder controle kon houden. Het klonk als een disaster, haha.

Dit deel was kwa taalgebruik iets minder, al kwam het nog wel vaak naar voren. Ik had geen idee waarom dat was, maar nadat ik wat was gaan zoeken, kwamen er wat dingen naar voren. Ze zijn echter hier niet van belang. Maar wat erg grappig was om te zien was hoe hij een kinderliedje begon te zingen.

In deze film zagen we dat er opeens allemaal personages uit de comics aanwezig waren, al gaan ze redelijk snel de pijp uit en komen daarna weer terug. Erg leuk om te zien was hoe Deadpool er mee omging.

Wat meer naar voren kwam in deze film was de manier waarop ze wilden dat Deadpool zijn vrienden zag al familie. Op de achtergrond speelde er een andere lading mee dan in Deadpool. Het gaf me een totaal andere kijk op hem dan ik daarvoor had en misschien was het wel goed. In plaats dat hij te kijk stond als een grappenmaker kwam hij naar voren als iemand die wel echt gevoelens had.

Ik gaf op IMDb deze film een 8. Eén cijfer lager dan bij deel 1, omdat ja, de eerste film wel altijd het beste blijft.

Volg:
Melanie van Garderen
Melanie van Garderen

Melanie blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Ook is zij schrijver van de Thriller Cyanide

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.