De namen van de kids en hoe we eraan komen


De namen van de kinderen en hoe wij ze hebben gekozen.

Eigenlijk hebben wij al een 2 a 3 jaar deze namen. Voordat ik zwanger was, zeiden we altijd dat we niet wilden weten wat het werd. We hebben voor elk een naam en we zien het wel. Maar toen werd het een tweeling. Het probleem was: we hebben 1 naam per geslacht, dus we moeten weten of we 2 jongens, 2 meiden of toch een jongen en een meisje krijgen. Met 20 weken wisten we dat het een jongen en een meisje zouden zijn en bleven onze originele namen dus staan.

Gelukkig want we wilden allebei geen standaard namen en bedenk dan maar eens een tweede naam erbij.

Lennox

Marc heeft de naam van Lennox gekozen. Hoe komt hij erop? Ik hoor het je denken.
Nou, er is een televisieserie genaamd: Melissa en Joey. In het kort gaat het dus over Melissa en haar nanny Joey. Vanwege een familieschandaal, neemt Mel haar nichtje Lennox en neefje Ryder in huis. Ondertussen is het miljoenenbedrijf waar Joe werkt failliet gegaan en hij is op zoek naar werk. Mel neemt hem aan als oppas. Dat is in het kort waar het over gaat.
Oorspronkelijk vond Marc het meisje dat Lennox speelt gewoon een knap meisje met een supercoole naam. Maar hoe meer het over kinderen ging, hoe meer hij die naam voor zijn toekomstige dochter wilde. Ik vond het een aparte naam die je zeker voor meiden heel weinig hoort en heb hem goedgekeurd.

Wat betekent Lennox?

In principe is Lennox in eerste instantie een jongensnaam. Er zijn beduidend meer jongens als meisjes met deze naam. Toch wordt de naam steeds populairder bij meisjes, maar is voornamelijk bekend in Amerika.
Dit zijn de cijfers van de Nederlandse voornamenbank.

Dit is dus onze meisjesnaam

Mycah

Ik heb Mycahs, uitgesproken Maika, voornaam gekozen. Zoals iedereen inmiddels weet, ben ik ook auteur en een paar jaar geleden begon ik aan mijn boek Chaos & Structure. Ik zocht namen en vond deze. Zoals je nu al begrijpt heette Mika oorspronkelijk dus Mycah in de allereerste versie.
Toen ik besloot om het uit te geven, kreeg ik twijfels over de naam. Zolang het boek alleen voor mij was, was het prima. Maar als ik het uitgaf, dan gaf ik mijn naam echt weg aan de wereld. En deze naam was speciaal voor mij. Ik vond hem echt super, super mooi.
Dus ik vroeg aan Marc wat hij van de naam vond, want als hij hem afkeurde dan bleef hij van het personage. Marc vond hem ook heel stoer en cool. En voor hem heel belangrijk: het paste bij zijn naam. Dus ben ik gaan zoeken naar een ongeveer gelijke, maar toch andere naam voor mijn personage. Dat werd Mika en mijn kindernaam werd Mycah.

Ja, de naam zit ook in Game of Thrones. Ja, ik kijk GOT. Nee, ik heb de naam daar niet uit. Erger nog… ik kwam er pas achter toen ik de naam ging googlen.

Wat betekent Mycah?

Wij hebben gekozen voor de vorm met de Y en hem ook uit te spreken op de Amerikaanse wijze: My-kah. De oorspronkelijke manier met de i is populairder, maar wij houden niet zo van populair 😉
Verder vinden wij de uitspraak van de Y veel mooier.

Dit zijn de cijfers van de voornamenbank:

Dit is dus onze jongensnaam

Nu weet je hoe wij aan onze namen komen. Hoe heten jouw kindjes?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.