De Kleur van Colorado door Rebecca Yarros

De Kleur van Colorado door Rebecca YarrosGreat and Precious Things / De Kleur Van Colorado Geschreven door Rebecca Yarros
Uitgever Entangled: Amara Op 25 February 2020
ISBN: 1640638164
Genres: Romance
Pagina's: 400
Goodreads
five-stars

How do you define yourself when others have already decided who you are?
Six years ago, when Camden Daniels came back from war without his younger brother, no one in the small town of Alba, Colorado, would forgive him—especially his father. He left, swearing never to return.
But a desperate message from his father brings it all back. The betrayal. The pain. And the need to go home again. But home is where the one person he still loves is waiting. Willow. The one woman he can never have. Because there are secrets buried in Alba that are best left in the dark.
If only he could tell his heart to stay locked away when she whispers she’s always loved him, and always will…
Great and Precious Things is a heart-wrenching story about family, betrayal, and ultimately how far we're willing to go on behalf of those who need us most.

----------------------------

Camden Daniels, de hoofdpersoon in De kleur van Colorado van Rebecca Yarros, zou zijn verleden het liefst achter zich laten. Zes jaar geleden keerde hij terug van het slagveld zonder zijn jongere broer. Niemand in zijn thuisstad Alba in de Amerikaanse staat Colorado kon hem dat vergeven, vooral zijn vader niet. Dus vertrok Camden – voorgoed. Of dat dacht hij tenminste. Want als zijn vader begint te dementeren, heeft hij geen keus. Hij gaat terug naar huis. Terug naar het verraad, terug naar de pijn én terug naar Willow, de vrouw die hij nooit heeft kunnen vergeten.

De kleur van Colorado is een aangrijpend verhaal over oorlog, alzheimer, maar boven alles liefde. Rebecca Yarros schreef eerder de succesvolle Flight & Glory- en Renegades-series, en de standalone De laatste brief.

Waarschuwing: dit boek bevat seks, drugs/alcohol of geweld.
Warning: this book contains sex, drugs/alcohol or violence

Vandaag komt het nieuwe boek van Rebecca Yarros uit in het Nederlands. De Kleur van Colorado. Dit is mijn recensie daarvan. Het origineel heet: Great and Precious Things.

de kleur van colorado pin

Stijl

Rebecca Yarros heeft een beeldende schrijfstijl. Je wordt compleet meegesleurd in haar verhalen en de emoties lopen hoog op. Van lachen, naar huilen naar vul het zelf maar in. Ze laat je altijd rauw achter en met een enorme bookhangover.

De Nederlandse cover vind ik niet zo en zou ik zelf niet snel oppakken. De army tags vallen bijna van de cover af. Die hadden ze bijna weg kunnen laten. En het stel vind ik niet passend.

de kleur van colorado quote 1
de kleur van colorado

Dit boek… De kleur van Colorado. Dit is voor mij tot nu toe het beste boek dat ik in 2020 heb gelezen. De emoties zo rauw en de beschrijvingen… wauw.

Ik wil eigenlijk niet teveel zeggen omdat ik zo bang ben om het voor je te verpesten. Het is dan ook erg lastig om deze recensie te schrijven. Het verhaal gaf e zoveel gevoelens en ik werd verscheurd door Cam. Hij heeft echt een enorme ruimte in mijn hart genomen.

Ik vond De Laatste Brief echt heel sterk van Rebecca en ik had daar zoveel raakvlakken mee dat ik niet had gedacht dat ze dat boek kon overtreffen. En toen las ik deze en ze maakte me kapot, maar tegelijkertijd ook heel. Snap je het nog?

Ik ook niet. Dit verhaal is er een van heel veel verlies. Heel veel pijn. Maar ook eentje waarbij je echt zoveel kracht ziet. Willow is zo sterk en wauw heb ik respect voor haar. Zij is echt iemand die doorgaat ondanks alles.

En dan die twist aan het einde.. wauw… ik zag die echt zo laat pas aankomen. Echt vlak van te voren. En hij was zo goed gedaan en zo logisch eigenlijk. Je had tegelijkertijd medelijden en haat. Dit verhaal is gewoon…

de kleur van coloroda quote 2

Conclusie

Voor mij is de kleur van Colorado het beste boek van 2020. Als iemand dit overtreft… wauw…

ps. ik heb gekozen voor de Engelse quotes omdat ik hem in het Engels heb gelezen.

five-stars
0
Volg:
duntax
duntax

Mariëlle blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Verder vertelt ze over haar leven als tweelingmama. Ook is zij schrijver van de New Adult-serie Structure en staat ze drie dagen per week voor haar SBO-klas.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge