Cruel Beauty by Rosamund Hodge

Cruel Beauty by Rosamund Hodge

Mijn Recensie:

De reden waarom ik gekozen heb dit boek te lezen was omdat ik hopeloos verliefd was op de cover. Die roos is gewoon prachtig!

Dit boek is gebaseerd op Beauty and the Beast. Ik hou van de sprookjes waarmee ik vroeger ook ben opgegroeid dus ik vond het helemaal niet erg om hierin te beginnen. Het was het eerste boek dat ik van Rosamund Hodge las en ik ben zeker niet teleurgesteld.

“Knowing the truth is not always a kindness.”

We maken kennis met Nyx, de hoofdpersoon, een meisje dat wordt uitgehuwelijkt met een man die super slecht is. Hij woont afzijdig van het dorp en maakt deals met het volk. De reden waarom ze moet trouwen is omdat haar bloedeigen vader een deal heeft gemaakt met haar soon te be husband. Maar ze heeft maar één missie en dat is om hem te doden.

In het begin had ik niet echt een idee hoe ik met Nyx door dezelfde door heen moest. Ze kwam op mij over als kinderachtig en hoewel het een Young Adult boek was en daarom was ze ook zo jong, merkte ik naarmate het verhaal vorderde dat ze volwassener werd.
De actie in het boek is niet zo aanwezig als bij een boek dat bijvoorbeeld over superhelden gaat en waarbij ze een villian aanpakken, maar het speelt zich zeker wel in het verhaal af.

Eén ding wat me opviel was de Griekse Mythen die zich er rondom afspeelde. Apart bij een gebaseerd Beauty and the Beast verhaal? Jazeker, maar zeker niet minder leuk. Eerlijk is eerlijk. Ik heb zeker wat nieuwe dingen geleerd.

“I had just kissed somebody whose smile had faded, who was watching me now with tranquil eyes and making not the least effort to bridge the little space between our bodies.”

Ik werd langzaam verliefd op Nyx en Ignifex en toch ook op Shade. Het waren verrassende karakters en ik zeker een paar keer goed gelachen door de opmerkingen. Het boek was binnen een paar uur tijd. Hodgde heeft een simpele en snelle schrijfstijl. Erg fijn! En ik ben zeker van plan om haar andere boeken om te gaan lezen!

Ik hoop dat jullie net zoals mij verliefd worden op Nyx en Ignifex!

“Though mountains melt and oceans burn, The gifts of love shall still return.”


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.