Confessions of a Bookaholic door Joslyn Westbrook

Confessions of a Bookaholic door Joslyn WestbrookConfessions of a Bookaholic Geschreven door Joslyn Westbrook
Op 16 July 2020
Genres: Romance, Sports
Pagina's: 262
Goodreads
three-stars

What happens when a book blogger accidentally publishes her digital diary online?A viral shitstorm, that's what. No way did I want thousands of subscribers to read my confessions--yet, that's precisely what went down last night after four too many Cosmos with my girls. Now, Damage Control is my new middle name because my diary confessional has my roommate, Lucas Stone, written all over it. Literally. I've been in love with him forever--well, ever since I saw him sprint across campus naked during our first year of college. And now that Lucas knows how I feel about him? Well, things are destined to get awkward.Because Lucas Stone, my BFF--the man who sleeps only one room over--just got engaged. And his fiancée isn't me.

Waarschuwing: dit boek bevat seks, drugs/alcohol of geweld.
Warning: this book contains sex, drugs/alcohol or violence

Ik heb dit boek ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie.
I received this book in exchange for an honest review

Ik had me aangemeld voor Confessions of a Bookaholic omdat de flaptekst echt hilarisch klonk. Een boek over een boekblogger. Nou, dat wilde ik wel lezen.

confessions of a bookaholic pin

Stijl

Joslyn Westbrook zet een vrij luchtig verhaal op papier met Confessions of a Bookaholic. Het is geschreven vanuit zowel Lucas als Macy en vanuit de eerste persoon. Dit vind ik persoonlijk het fijnste lezen en was hier dan ook blij mee. Het gaat niet om en om. Macy heeft meer delen dan Lucas, maar dat je soms vanuit hem las was wel fijn om inzicht te krijgen in zijn hoofd. Westbrooks verhaal leest lekker weg en je gaat er vrij snel doorheen.

Confessions of a bookaholic quote 1
confessions of a bookaholic

Ik ga dit deel van de recensie over Confessions of a Bookaholic even verdelen in een pro en con deel. Want mijn hoofd zit op dit moment erg daarin.

Pro’s

Het boek leest heerlijk weg en ik weet zeker dat je hiervan kunt genieten in de zon. Heerlijk voor een zomer aan het zwembad. Het is een sportsromance waar niets mis mee is en een heerlijke friends to lovers. Ik vond het een leuk en schattig verhaal. De bijkarakters zijn echt geweldig. Ik zou wel meer willen weten over Sage en AJ. Dat lijkt me serieus een heel leuk koppel om iets over te lezen. Ook vond ik de bijdehante opmerkingen van Macy erg vermakelijk. Lucas is erg lief en attent en Macy is een typisch girl next door meisje, wat het verhaal een hoge schattigheidsfactor gaf.

Con’s

Ik had totaal iets anders verwacht. Ik had een nerdy heroine verwacht die veel met haar neus in de boeken zit. Ze leest in het hele verhaal precies 0 boeken. Ik had verwacht dat ze veel zou bloggen want volgens hoofdstuk een heeft ze een grote blog met zelfs een bijbehorende app. Dat geef je niet ineens op. Ze blogt in het hele verhaal precies 2x, waarvan de tweede echt totally out of character is voor mij. Aangezien ze zich kapot schaamde over de eerste per ongelukke post, die ze delete en vervolgens gaat ze er een follow up post over schrijven… heel vreemd.

Vervolgens was het een heel clichématig verhaal tussen twee vrienden die verliefd zijn op elkaar, maar eigenlijk totaal niet opkomen voor zichzelf, maar steeds maar van dingen uitgaan, waardoor het opnieuw en opnieuw verkeerd loopt. Dan hadden we nog een baanaanbod, die ze een soort van in het luchtledige laat hangen door bepaalde gebeurtenissen (zegt niks ivm spoilers), waar het complete boek niet op terug wordt gekomen, tot bijna het eind, waar het dan wel goed uit komt om alles op zijn pootjes terecht te laten komen.

Aan bovenstaande punten heb ik me enorm geërgerd, waardoor het boek ook echt niet boven de 3 sterren uitkomt voor mij. Heel erg jammer, want ik had leuke verwachtingen.

confessions of a bookaholic quote 2

Conclusie

Een verhaal wat bij mij niet gaat blijven hangen, maar leuk is om lekker aan het zwembad weg te lezen.

three-stars
0
Volg:
duntax
duntax

Mariëlle blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Verder vertelt ze over haar leven als tweelingmama. Ook is zij schrijver van de New Adult-serie Structure en staat ze drie dagen per week voor haar SBO-klas.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge