Cinder (The Lunar Chronicles, #1) by Marissa Meyer

Cinder (The Lunar Chronicles, #1) by Marissa Meyer

Mijn recensie:

Wauw wat een boek! Al vanaf het eerste hoofdstuk helemaal verliefd op Cinder. Wat een personage en wat een karakter heeft ze. Het is allemaal zo goed uit bedacht en zo goed beschreven. Het is overduidelijk geschreven met in het achterhoofd het verhaal van Assepoester.

Cinder is een personage met een sterke gedachtegang. Ze weet wat ze wilt, wanneer ze dit wilt en wat voor haar belangrijk is. Maar wat Cinder van zichzelf niet wist hoe mysterieus haar geheime verleden is. Langzaam maar zeker komen we erachter wie ze is en waar ze nu werkelijk staat in het verhaal. Helaas word ze daarom wel vernederd en goed ook. Gelukkig word ze ook verliefd op de kroonprins genaamd Kai.

Hun relatie word langzaam maar zeker steeds sterker.

Cinder komt in een conflict terecht, waardoor ze moet voor haar eigen leven. De koningin van Lunar is niet bepaald een vreedzaam type. Ze is vreselijk, angstaanjagend en al pijnlijk om naar te kijken. Ze doet er alles aan om Cinder in haar handen te krijgen. Ik kan heel goed snappen dat als je Cinder voor de eerste keer gaat lezen dat je een hekel krijgt aan Levana, want laten we eerlijk zijn. Ze laat zich niet echt van haar positieve kant zien. Levana is iemand die het gewent is om op haar wenken gediend te worden en er niet van houdt om gedwarsboomd te worden. Zelfs niet door iemand als Cinder.

Maar Levana komt al snel achter het geheim van Cinder, al sneller dan Cinder het zelf weet en vanaf daar veranderd het verhaal in een oogwenk. Er gebeurt van alles en ondanks dat Cinder pas zestien is, ben ik verbaasd door haar zelfvertrouwen en hoe ze zichzelf op wereld staande houdt.

The Lunar Chronicles is a must read!


Eén reactie op “Cinder (The Lunar Chronicles, #1) by Marissa Meyer”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.