Brooke Blaine – Forget me not

Brooke Blaine – Forget me not

I stopped breathing then. How on earth did he remember that, but he didn’t remember his sister was now a teenager?

Het verhaal van Forget me not.

Ollie heeft een oogje op de jongen die hij elke morgen bij het tankstation ziet. Hij is ambulancebroeder en haalt er elke ochtend zijn koffie. Net als hij. Op een dag wisselt hij eindelijk een paar woorden met de jongen uit en het blijkt dat hij Reid heet.

Als ze net weg zijn gereden, krijgen Ollie en zijn maatje Mike een oproep. Er is een ongeluk gebeurd. Als ze ter plaatse komen, blijkt een betrokken auto die van Reid te zijn. Ollie gaat meteen aan het werk, maar waar hij normaal de patiënt bij de artsen achterlaat, gaat hij bij Reid toch kijken. Het blijkt dat Reid 10 jaar van zijn leven kwijt is geraakt, maar Ollie nog wel herinnert.

Schrijfstijl:

Brooke schrijft wel goed. Er is een goede mix van show en tell. Ik miste alleen de afwisseling in perspectieven. Het verhaal wordt alleen vanuit Ollie vertelt. Brooke beschrijft de omgeving ook levendig, waardoor ik een goed beeld had van waar het verhaal zich afspeelt. Iets wat ik toch wel vaak mis, waardoor ik plekken zelf inricht met iets dat ik ken. Ik vond dat hier heel fijn. Wel bestaat het verhaal veel uit interactie.

A smile simmered on the edge of my lips. “That’s just one of your many endearing qualities.”
Reid stared at me and slowly shook his head. “You’re confusing the hell out of me, you know that?”

Wat vind ik van Forget me not?

Nou, ik ga niet doen wat de titel vraagt. Het was een leuk verhaal, begrijp me niet verkeerd. Maar dat was het dan ook wel. Leuk. Ten eerste vond ik dat de schrijfster echt te weinig uit het plot heeft gehaald. Waarschijnlijk dat het daarom ook zo dun is. Het is gewoon een boek over een relatie tussen twee jongens. Het hele ongeluk had eigenlijk niet eens hoeven gebeuren. Het was een trigger om ze bij elkaar te brengen en dat vond ik eerlijk gezegd erg jammer. Ze had er veel meer mee kunnen doen. En dan dat eind… tjah, ik zie het begin van deel 2 al aankomen. Erg jammer. Ik miste echte diepgang in dit boek.

Mine, I thought, as Reid strolled over and planted a lingering kiss on my lips. All mine.

Conclusie

Wel leuk.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.