Black Panther


Angela Bassett, Forest Whitaker, Isaach De Bankolé, Martin Freeman, Michael B. Jordan, Andy Serkis, Chadwick Boseman, Danai Gurira, Lupita Nyong'o, Daniel Kaluuya, and Letitia Wright in Black Panther (2018)

Mijn Recensie:

Wauw, wauw, wauw. Ik gaf deze film 8 sterren op IMDB.

Toen ik ging zitten en zelfs na het bekijken van meerdere trailers had ik werkelijk geen enkel idee wat ik kon verwachten. We weten in ieder geval dat Marvel steeds meer films begint uit te brengen over onze superhelden.

Maar goed we gaan terug naar de Black Panther. Blijkbaar was er in onze wereld het land Wakanda dat werd verborgen door een schild. Het gekke hieraan is dat het lijkt of Wakanda een derdewereldland is. Maar dat is een grote leugen. Iets wat toch leuk is opgemerkt dat is de Afrikaanse invloeden duidelijk te merken zijn. Ik bedoel de Black Panther, maar ook patronen van luipaarden, de taal, lipschotels, etc.

We zien Andy Serkis als de crimineel in dit verhaal. Hij is de enige die Wakanda is binnen gedrongen en er heelhuids uit is gekomen. De kennis die hij heeft opgedaan gebruikt hij voor zichzelf en deelt hij niet met de buitenwereld tot hij gevangen wordt genomen door een CIA agent gespeeld door Martin Freeman (en ik kan het niet laten op elke keer weer Bilbo en Gollum voor me te zien). Klau, gespeeld door Andy dus, werkt samen met Erik, de tegenpool van T’Challa, de koning. Schijnbaar zat er achter Erik een complete verhaallijn die langzaam naar voren treedt en zich openbaar maakt. Vanaf hier neemt de film donkere wendingen aan, maar wel één die zich goed uitwerkt.

Wat je tegenwoordig ziet bij Marvel is hoe ze steeds meer humor introduceren. Ik heb ontzettend gelachen om T’Challa en zijn jongere zusje Shuri. Ze was zo grappig brutaal.

Echter vond ik het echt wel een goed verhaal en ben ik blij dat ik hem gezien heb. Als Marvel fan kun je niet anders, want je mist gewoon een deel.

Blijf trouwens zitten voor de after credits. Erg belangrijk om ook te zien!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.