Before I Fall


Mijn recensie:

Before I Fall gebaseerd op het boek van Lauren Oliver genaamd Before i Fall. In het Nederlands: Voor ik val. De director van deze film was Ry Russo-Young. Deze film valt in het genres: drama en mysterie. Op 20 april 2017 was deze film in de Nederlandse bioscopen te bekijken.

Zoey Deutsch is de hoofdrolspeler en speelt Sam. 12 februari is de dag die Sam elke dag weer opnieuw beleefd, nadat ze in een ongeluk terecht is gekomen. Door de film heen zien we hoe de relaties tussen Samen de rest van de personages zich ontwikkelen. Maar terwijl ze dus de dag elke keer opnieuw beleefd komt ze erachter wat het allemaal inhoudt.

“Maybe for you there’s a tomorrow. Maybe for *you*, there’s 1,000 or 3,000, or 10… So much time, you can bathe in it. So much time, you can waste it. But for some of us, there’s only today, and what you do today matters – in the moment, and maybe into infinity… But I didn’t know any of that… Until right before I fell.”

Sam is een populair meisje die een groepje van vriendinnen om haar heen heeft. De relaties tussen hen vier zijn later in de film beter weergegeven. Hierdoor zie je goed wie waar staat en hoe hun vriendschap in elkaar steekt. Ook de rest van de karakters die in deze film voorkomen worden goed naar voren gebracht.

Ik heb het boek nog niet gelezen, maar de film vond ik erg goed. Dat kwam met name door de Sam en eigenlijk door de actrice die haar speelde. Ze kwam eerlijk, met gevoel, angstig en gepijnigd over. Dat maakt het echt. Want wat moet iemand voelen die zoiets meemaakt? Niet te vergeten dat de muziek van deze film goed was uitgekozen.

“How is it possible to change so much and not be able to change anything at all?”

De dood, je eigen van je leven willen beroven, eerlijkheid, vertrouwen behoren allemaal tot grote mate in deze film. Je eigen leven steeds weer opnieuw. Wat er allemaal gebeurt is episch neergezet. Zelfs de openbaring dat de liefde tussen haar en een ander personage er altijd is geweest, maar ze het pas realiseerde, toen ze… Voordat ik het spoiler kun je het beter zelf gaan kijken.

Verder wil ik ook nog even laten weten dat ze casting van deze film goed aangepakt is. Ze waren erg overtuigend.

“If I was going to live the same day over and over, I wanted it to mean something… and not just to me”


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.