Babyshower voor mij en de tweeling!


30 weken zwanger. Mijn babyshower. Helaas wist ik al dat het ging gebeuren. Mijn schoonmoeder bleef immers slapen en zou t weekend erna weg zijn. Het leek me sterk dat ze het weekend toch nog op en neer zou komen. Mama had een vreemde smoes om mij op te halen en een vriendinnetje zei de dag ervoor tegen mijn schoonmoeder: tot de volgende keer, dat zal wel zijn als je oma bent. Ja, beslist… ik weet dat je een babyshower aan het organiseren bent.

In plaats van dat mama me op kwam halen voor een zogenaamde fancy fair op haar werk, kwamen er een hoop vriendinnen door de poort. Het enige wat ik dacht was: o jee, weet Marc dit wel, want ik zei laatst dat het niet hier was. En dat was dus precies wat ik vroeg. Want ik had verwacht dat mama me zou komen halen en dan een smoes op zou hangen dat ze thuis wat vergeten was en we het even moesten halen.

Wat bleek: ik moest naar mijn ouders waggelen. Gelukkig is dat in een normaal tempo maar vijf minuten, dus nu een wandeling van een minuut of tien.

Daar aangekomen hing de woonkamer voor slingers in roze en blauw, want tjah… ik krijg van elk één. Ik kreeg wat te drinken in een gekleurd, plastic champagneglas en vervolgens kregen we taart. Die had een ander vriendinnetje gemaakt. Super lekker, want ik lust geen fondant, maar zij rolt het zo dun dat je geen suikeraanval krijgt en het is dus heerlijk.

Als eerste gingen we rompers versieren. Iedereen kreeg er 1 en daar waren we een tijdje zoet mee. Nu liggen er in mijn commode dus een aantal superleuke rompers!

Tussendoor kregen we nog lekkere hapjes die iedereen had meegenomen.

Nadat we even gekletst en gesmikkeld hadden, was het tijd voor de volgende activiteit: Kleerhangertjes versieren. Hier was ik superblij mee want die dingen kwam ik nu al steeds te kort. Iedereen verzon een leuke spreuk en probeerde die zo netjes mogelijk op de hanger te schrijven.

Daarna moest ik kinderliedjes afschrijven. Oftewel, de bestaande miste woorden. Ik kwam een heel eind, alleen dat Kortjakje meerdere coupletten had, wist ik wel, maar die kon ik echt niet zingen hoor. Gelukkig niemand.
Omdat ik het zo goed had gedaan, mocht ik cadeautjes uitpakken.

Ik kreeg superleuke dingen. Servies en bestek voor zowel Fred als George. Twee zachte speelboekjes voor aan de wandelwagen (of net waar), zomermutsje en een pet voor de zon, 2 woezel en pip boekjes en nog wat dingetjes. Super leuk!

Ook deze luiertaart!

Als laatste kwam mijn grootste nachtmerrie. Hapjes raden. Als ik iets goor vind, dan zijn het babyhapjes. 2x groente en 1x fruit. Fruit is prima eetbaar, maar die gore groentehappen. Natuurlijk kreeg ik ook weer de smerigste: worteltjes en bruine bonen. Yes… Je ziet hoe leuk ik het vind:

Het was een superleuke middag en ik ging flink verwend naar huis. Ook heb ik een map meegekregen waar iedereen in heeft geschreven hoe ze denken dat de kids gaan heten (niemand had een idee), hoeveel ze wegen bij de geboorte, wie er eerst komt en ga zo maar door. Ik ben benieuwd als ze er zijn, wie het dichtste bij zit.

Thanks meiden!

Heb jij ook wel eens een babyshower gehad? En wat heb jij gedaan?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.