Altered Carbon (Seizoen 1)

Altered Carbon (2018)

Mijn Recensie:

Het eerste wat me opviel aan deze serie was de poster. En daarna de samenvatting. Het idee dat je bewustzijn is opgeslagen op een harde schijf die je eigenlijk in elk lichaam, die je maar zou willen, kunnen hebben. Te bizar voor woorden, maar super vet.

Het eerste wat duidelijk werd is hoe het werkte in deze wereld. Hoe de mens zich heeft aangepast aan zoiets belachelijks, maar zoals altijd merkte ik dat een mens een kuddedier is en zich aanpast aan alles wat voor hen normaal werd. Al snel werd duidelijk wat het verleden van de hoofdpersoon was en hoe hij terecht was gekomen in het lichaam waar hij nu in zat. Oké eerlijk is eerlijk. Dat duurde wel een aantal afleveringen, maar het is een belangrijk deel voor de verhaallijn.

In het begin kwamen er al snel veel verschillende personages voorbij, maar gelukkig was het niet verwarrend om iedereen uit elkaar te houden. Iedereen was erg verschillend, hadden hun eigen idealen en vaardigheden. En toch vochten ze voor hetzelfde.

Takeshi, de hoofdrolspeler, begon allerlei relaties op te bouwen en dan vooral met Kristin. Ze is een rechercheur en doet er in het begin alles aan om Takeshi tegen te houden. Het was namelijk de bedoeling dat Takeshi de moordenaar van meneer Bancroft vond. Maar naarmate de tijd verstreek zag je hoe de twee karakters naar elkaar toetrokken en een totaal andere relatie kregen.
Eén ding wat misschien wel belangrijk is om te weten is dat er veel gevloek en seks in voorkomt. De camera’s logen er niet om, genoeg borsten, vagina’s en penissen. Jup, het schrikte mij in ieder geval niet af.

Er was veel corruptie en op de achtergrond speelde ook iets af dat langzaam naar voren treden. Eigenlijk draaide daar een groot deel de hele verhaallijn om. Het waren eigenlijk twee verhaallijnen in een. Het was gelukkig niet iets dat irriteerde. De special effects waren geweldig. Goede acteurs en actrices. Rare types. Prachtige wereld. Goede verhaallijn.

Ik kan in ieder geval niet wachten tot seizoen 2 komt. Ik bedoel schijven als bewustzijn, robotarmen, computers te zien als een geprojecteerd lichaam, vette wapens, vliegende auto’s. Beter is er toch niet?

Volg:
Melanie van Garderen
Melanie van Garderen

Melanie blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Ook is zij schrijver van de Thriller Cyanide

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.