A very expanse of sea by Tahereh Mafi

Toen Tahereh aankondigde dat dit boek uitgebracht had ik zo mijn twijfels en dat niets te maken met het onderwerp. Het is sowieso een gevoelig onderwerp in de wereld van vandaag.
De reden is omdat dit genres niet echt mijn ding is maar besloot het toch een kans te geven.


“If the decision you’ve made has brought you closer to humanity, then you’ve done the right thing.” 

Dit boek was binnen drie uur en vijftien minuten uitgelezen.

Wat goed naar voren komt, is de woede die Shirin elke dag voelt door hoe mensen haar behandelen. Zo goed dat ik af en toe zelf kwaad wordt. Het is belachelijk maar zodra mensen leven met angst is het wel duidelijk dat we allemaal een kudde schapen worden. Ik snap de woede van Shirin dan ook heel goed. Het is ontzettend dat dit meisje eigenlijk geen vriendinnen heeft en zich niet veilig voelt op haar school.
Tot er eindelijk een jongen is die haar een kans geeft. Hij is een beetje lomp en weet dus niet zo goed hoe hij moet benaderen maar hij geeft niet op. Ik vind zijn lompheid supergrappig maar snap er misschien zijn die het niets vinden. Ieder zijn eigen mening.


“I understood too well what it was like to feel like you were defined by one superficial thing- to feel like you would never excape the box people had put you in” 

De relatie tussen Shirin en haar broer Navid vind ik geweldig. Ze zijn zo hecht dat hij het opneemt voor zijn zusje en haar mee laat doen in een dansclub.

Veel wat Tahereh in dit boek heeft geschreven is wel typisch voor een tiener. Alles wat Shirin meemaakt verhelpt ze door te schrijven en naar muziek te luisteren. Ocean, die jongen dus, wil eigenlijk geen lid zijn van zijn team. Allerlei redenen waarom ze niet met samen kan zijn. Typische tieners dus. Maar dat maakt het niet minder leuk.


“Hey,” he whispered. “Don’t do this, okay? Don’t give up on me. I’m not going anywhere” 

Ondanks dat ik dit boek vijf sterren heb gegeven, is dit een boek dat ik nooit meer zal lezen.

Volg:
Melanie van Garderen
Melanie van Garderen

Melanie blogt hier als lezer, kijker en schrijver. Ook is zij schrijver van de Thriller Cyanide

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.