300: Rise of an Empire


Mijn Recensie:

Zeven jaar later, na 300, verscheen dit deel. 300: Rise of an Empire. Dit deel was in het begin nogal verwarrend. Het duurde me een half uur om erachter te komen in welke tijdsduur deze film zich nu afspeelde. Ervoor, tijdens en erna…

We volgen Themistokles een aannvoerder van het Griekse leger. Het vreemde hieraan vond ik hoe hij duidelijk probeerde te maken dat hij een ideaal had. Een democratie, terwijl oorlog aan zijn deur stond. Ik had geen idee wat dat te betekenen had, maar het zal wel goed zijn, denk ik? Dit deel bevind zich voornamelijk op het water, terwijl ze op bijzondere vechtstechnieken korte mette maken met de Perzische vloten.

Wat echt ontzettend vet gedaan was, was dat ze Eva Green een sterke vrouwelijke hoofdrol hadden gegeven. Artemisia, is de commandant van de Perzische vloot en komt erg emotieloos over. Haar enige doel is winnen en dat betekent dat een lijk niets voor haar betekend.

Het leuke aan dit deel was dat duidelijk werd hoe Xerxes tot leven was gekomen. Vooral het feit dat Artemisia hem onder haar duim heeft, al was hij de god-koning maakt goed duidelijk wie hier nu echt de baas was.

Het bloedvergieten was er in deze film niet minder om, maar wel de special effecten. Ondanks alles vond ik het weer een hele goede film en zeker het kijken waard.

8 is het cijfer dat deze film heeft gekregen.

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.