20 questions met Sanne Hillemans


Sanne Hillemans schrijft verhalen over gebroken personages die net als iedereen liefde verdienen. Haar boeken bevatten trauma, plottwists en spanning, maar ook altijd genoeg romantiek om bij weg te zwijmelen.. 

Sinds 2017 geeft Sanne haar werk uit via Sunny Hill Books, haar eigen uitgeverij. Kijk op haar website voor een overzicht van al haar boeken en om haar debuutroman Voor altijd twintig gratis te downloaden.

Auteur Sanne Hillemans

Laatst heb ik 20 questions met haar gedaan en vandaag lees je dit interview op de blog!

1. Waar komt je inspiratie voor De actrice in mij vandaan?

De actrice in mij gaat over een actrice in Hollywood. In mijn verloren uren kijk ik altijd heel graag naar Amerikaanse talkshows. Ik weet niet waarom ik ze zo vermakelijk vind, maar het is wel zo. Mijn brein gaat zich dan afvragen hoe het zou zijn om zo’n leven te leven en ik denk dat dat ook is waarom ik ooit met dit verhaal ben begonnen.

2. Voor mensen die je niet kennen: Wie is Sanne?

Een indie-auteur die verhalen schrijft over gebroken mensen die ontdekken dat ook zij liefde verdienen. Ik begon in 2017 met het uitgeven van mijn boeken. De actrice in mij is het vierde boek dat ik uitgebracht heb. Daarnaast organiseer ik voor al mijn mede-indies The Indie Awards, een prijsuitreiking waarin we zelfstandig auteurs in het zonnetje zetten.

3. Kun je ook iets vertellen over jouw boeken?

Ik kan er uren over praten, haha. Het eerste boek dat ik uitgaf is gratis te downloaden op mijn website en gaat over een meisje dat op zoek is naar antwoorden over de zelfmoord van haar broer, die nooit tekenen vertoonde van depressie.
Daarna kwam de Cesaria duologie, wat gaat over een jongen die zichzelf na een tragisch verlies kwijt is en bij een circus belandt. De eigenaar nodigt hem uit om mee te reizen en terwijl hij leert om te gaan met zijn verlies, ontmoet hij een mysterieuze jonge vrouw.   

4. Met welke van je karakters heb je het meest gemeen?

Op de een of andere manier verwerk ik weinig dingen uit het echte leven in mijn verhalen, maar toen De actrice in mij af was, merkte ik op dat er eigenlijk wel wat van mij in Lindsey zit. De neiging om je soms eerder af te sluiten van de wereld omdat het makkelijker is dan je gebreken onder ogen komen, of anderen de kans te geven je pijn te doen.
Nou moet ik ook zeggen dat dit een trekje is dat wel meer van mijn personages hebben, haha. Toeval? Waarschijnlijk niet.

5. Waarom selfpub je?


Ik hecht erg veel waarde aan een persoonlijke aanpak. Het zijn mijn verhalen die ik op mijn manier en mijn tempo de wereld in wil brengen. Ik verzamel graag mensen om me heen die me daarbij kunnen helpen, maar ik wil de touwtjes zelf in handen houden. Als ik ooit wellicht besluit in zee te gaan met een uitgever, wil ik op eigen kracht al iets opgebouwd hebben dat ik mee kan brengen, want hoe je het ook wendt of keert, het is een zakelijke deal. 

6. Kun je iets vertellen over de karakters in dit boek?

De hoofdpersoon is Lindsey, een actrice met een heftig verleden en een goede controle over haar emoties. Deze vaardigheid zet ze in voor haar werk, maar ook om de mensen om haar heen op afstand te houden. Het liefst zet ze haar gedachten uit en een manier waarop dat haar goed lukt is door afleiding te zoeken bij het mannelijk schoon van Hollywood.
Tot ze Nick ontmoet. Nick is een succesvolle advocaat die altijd dacht dat liefde iets was dat alleen in films bestond, niet iets waar hij zelf toe in staat was. Maar als hij merkt dat hij meer gevoelens heeft voor Lindsey dan hij ooit eerder heeft meegemaakt, is hij nieuwsgierig genoeg om het te willen ontdekken.

7. Heb je zelf de cover ontworpen?

Nee, was ik maar zo getalenteerd! Ik houd voor mijn omslagontwerpen graag designwedstrijden op 99designs.com. Ontwerpers kunnen dan hun idee insturen en ik kies mensen uit om mee verder te werken. Uiteindelijk kunnen daar dit soort pareltjes uit voortkomen!

8. je research moeten doen voor dit verhaal?

Ik zou graag willen zeggen dat de vele uren die ik op YouTube heb doorgebracht research waren, maar dan veredel ik het nogal. Het meeste in de wereld van dit boek heb ik zelf bedacht. Er is één ding waar ik wel onderzoek naar heb moeten doen, maar dat kan ik moeilijk vertellen zonder te spoilen. Laat ik het houden bij… de grafsteen.

9. Kun je iets vertellen over het verhaal dat niet in op de achterflap staat?

Het grootste deel van het boek is gericht op de relatie tussen Nick en Lindsey, maar er zit ook een andere verhaallijn in. Een mysterie dat opgelost moet worden, dingen uit het verleden die opgerakeld worden en tot een climax komen, bijpersonages die in een ander licht gezet worden.
Maar ik vind het erg leuk om lezers te verrassen, dus meer laat ik niet los!

10. Luister je muziek als je schrijft? Zo ja, heb je een liedje dat voor jou echt bij dit boek hoort?

Ja, eigenlijk altijd. Voor De actrice in mij heb ik, net als voor mijn andere boeken, een playlist gemaakt. Deze is te vinden op mijn website.
Een van de meest toepasselijke liedjes is “Best fake smile” van James Bay.

11. Was dit boek anders om te schrijven dan Circus Cesaria?

Ja, vooral omdat het einde vanaf het begin af aan duidelijk was. Bij Circus Cesaria liep het tijdens het schrijven hélemaal anders en hoewel ik aan dit verhaal veel aangepast heb na de eerste versie, was de uitkomt altijd gelijk.

12. Wat vond je het lastigst bij dit verhaal?

Het herschrijven. Het begon als een verhaal waar ik gewoon af en toe aan schreef, het was nooit bedoeld om uitgegeven te worden. Dat betekent dat er erg veel dingen aangepast moesten worden nadat de eerste versie klaar was. Het moest een lopend verhaal worden. In het nawoord van het boek vertel ik daar meer over en kun je lezen wat voor bizarre dingen er in de eerste versie nog gebeurden.

13. Wat is de belangrijkste boodschap van het verhaal?

Dat het leven waardevoller is wanneer je het deelt met de mensen om je heen.

14. Wie zou je graag als de actrice zien voor het hoofdpersonage?

O, goeie vraag. Toepasselijk ook, haha. Ik denk eigenlijk meteen aan Hayden Panettiere, maar dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat ik Nashville opnieuw aan het kijken ben. Qua personage heeft Lindsey wel iets weg van Juliette.

15. Als je het karakter in drie woorden moet omschrijven, welke zijn dat dan?

Gesloten. Eenzaam. Bang.

16. Wat vond je het leukste om te schrijven bij dit boek?

De push en pull tussen Lindsey en Nick. En de woede die Lindsey voelt en die er eindelijk uitkomt richting het einde van het boek.

17. Is het een losstaand verhaal of een serie?

De actrice in mij is een losstaand verhaal. Ik heb nog nagedacht over een spin-off voor één of meerdere van de bijpersonages, maar ik heb te veel verhaalideeën, dus ik vermoed dat ik hier nooit aan toe zal komen.

18. Welke auteur is jouw grote voorbeeld?

De eerste die in me opkomt is J.A. Huss. Ze is de eerste auteur die ik echt ben gaan volgen en haar verhalen zijn zo duister en intrigerend. Daarnaast is ze een ster in marketing en heeft ze ooit gereageerd op een berichtje van mij met bemoedigende woorden, dus ik ben fan!

19. Zijn er boeken die jij aanraadt?

Heel veel, haha. Ik hou het hier bij twee. Ik denk dat alle schrijvers Big Magic van Elizabeth Gilbert moeten lezen, het is ontzettend inspirerend en eye-opening. In de categorie NA is mijn favoriet de Fixed trilogie van Laurelin Paige, wat ik tot nu toe nog steeds een van de beste NA boeken vind.

20. Wat is jouw favoriete quote?

Ik heb er heel veel en het hangt af van de fase waarin ik zelf zit, maar één die vaak terugkomt is:

“Done is better than perfect, because there is no perfect without done.”

Wij willen Sanne Hillemans bedanken voor dit leuke interview!

De actrice in mij is op zondag, 29 september verschenen. Meer informatie kun je vinden op: http://sannehillemans.com/de-actrice-in-mij/


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.